Pet novooboljelih osoba u Hrvatskom zagorju

U posljednjih 48 sati na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom
stay-at-home-5000635_1920

U posljednjih 48 sati na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom, kazao je na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek.

Naime, Stožer te županije ovoga puta je iznimno obavijestio o broju zaraženih u posljednjih 48 umjesto 24 sata budući jučerašnji rezultati nisu bili gotovi prije redovne konferencije za novinare.

-U proteklih 48 sati ukupno je uzet 121 bris, od kojih je bilo 115 negativnih, pet pozitivnih, a za jednu osobu još uvijek čekamo rezultate. Dvije nove osobe su iz Općine Stubičke Toplice te po jedna s područja grada Krapine, Općine Hum na Sutli i Đurmanca- rekao je Ferek-Jambrek, uz napomenu da su do sada ukupno uzeta 1.262 uzorka, a na području županije pozitivna je 131 osoba.

Prema informacijama epidemiologa Ivana Lipovca iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, dvoje novozaraženih članovi su iste obitelji i dosad je otkriveno 11 njihovih kontakata. Župan Željko Kolar trenutnom je epidemiološkom situacijom, kaže, zadovoljan.

-Na 10 smo posto zaraženih u odnosu na broj testiranih, što je odličan rezultat za nas. Ako se ovako nastavi, u sljedećih četiri do pet dana ili do tjedan dana mi ćemo biti unutar prosjeka Hrvatske- zaključio je župan Kolar.

Uputio je apel Zagorcima da se i dalje odgovorno ponašaju i strogo pridržavaju svih naputaka nacionalnog stožera.

Hrvatska
Ostalo