Situacija u Udbinu se smiruje

Na Udbini dva dana nema novooboljelih osoba, a žarište covida-19 se smiruje, ocijenio je načelnik Stožera Civilne zaštite Ličko-senjske županije Vice Nekić i zahvalio svima u karanteni na odgovornom ponašanju i strpljenju
korona-virus

Na Udbini dva dana nema novooboljelih osoba, a žarište COVIDA-19 se smiruje, ocijenio je na konferenciji za novinare u Gospiću načelnik Stožera Civilne zaštite Ličko-senjske županije Vice Nekić i zahvalio svima u karanteni na odgovornom ponašanju i strpljenju.

Prije pet dana ondje je bila jedna oboljela osoba, prije četiri dana četiri, pa pet, pa jedna, te u proteklih 48 sati nijedna oboljela osoba, što znači, rekao je Nekić, da su mjere koje su donijeli bile pravodobne i učinkovite te da “zajedno možemo izgurati težak teret ove situacije”.

U Ličko-senjskoj županiji 15 je oboljelih, jedan je mladić iz Senja izliječen, dvoje iz Udbine su u bolnici, dvoje u izvanbolničkoj karanteni, a ostalih deset je u kućnoj samoizolaciji – jedan u Korenici i devet na Udbini.

Župan Darko Milinović rekao je za epidemiološku situaciju da se čekaju još 24 nalaza, od čega devet za Udbinu.

– Dobro je da na Udbini nema novooboljelih, nadam se da smo situaciju stavili pod kontrolu, dodao je Milinović.

U vezi s Korenicom, gdje je potvrđena zaraza u jedne osobe, epidemiolog Ivan Stanić je rekao kako se još čekaju nalazi za sedam osoba da bi se moglo s većom sigurnošću reći koji je bio put zaraze. Oboljeli je stariji muškarac koji je uglavnom bio u kontaktu s obitelji – sinom i unucima, drugih kontakata nije bilo te nije pronađena veza s Udbinom kao žarištem.

Hrvatska
Ostalo