U Krapinsko-zagorskoj županiji dvije novozaražene osobe

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom te je ukupno zaraženo 111 osoba
face-mask-4986596_1920

U Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom te je ukupno zaraženo 111 osoba, četiri su osobe dosad ozdravile i taj broj nije promijenjen, izvijestio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

-U protekla 24 sata imamo dvije novozaražene osobe, tako da na današnji dan ukupno imamo 111 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedna je osoba s područja Gornje Stubice, druga Jesenja. Broj ozdravljenih je nepromijenjen, za sada četiri- rekao je Ferek Jambrek na konferenciji za novinare u Krapini.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina je rekao da imaju jednog pacijenta manje na odjelu za Covid.

-Pacijent je pušten na kućno liječenje. U izolacijskim jedinicama na hitnom bolničkom prijamu, gdje je trijaža pacijenata, trenutačno su tri osobe koje su dobrog zdravstvenog stanja. Nadamo se da će se takvo stanje nastaviti i u budućem razdoblju- rekao je Vančina.

Epidemiolog iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ivan Lipovac izvijestio je da je u samoizolaciji bilo 160 zdravstvenih djelatnika, od kojih je sedam bilo pozitivno. Upozorio je da samoizolacija kod kuće ne podrazumijeva druženje s ostalim članovima obitelji te je komentirao blaže mjere za Uskrs.

-Pričekat ćemo još nekoliko dana poslije Uskrsa pa ćemo vidjeti jesu li ljudi poštovali ono što već danima govorimo, da nema druženja, nego proslave samo s ukućanima- rekao je Lipovac.

U Krapinsko-zagorskoj županiji u posljednja 24 sata nije bilo kršenja samoizolacije, a u šest slučajeva građani nisu imali propusnice za kretanje na području druge jedinice lokalne samouprave.

Hrvatska
Ostalo