Sabor od srijede zasjeda u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

Hrvatski sabor nastavit će zasjedanje u srijedu, 25. ožujka, a umjesto u svojoj, potresom znatno oštećenoj zgradi, zastupnici će se okupiti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini
gradska skupstina-zgrada

Hrvatski sabor nastavit će zasjedanje u srijedu, 25. ožujka, a umjesto u svojoj, potresom znatno oštećenoj zgradi, zastupnici će se okupiti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Rezultat je to dogovora predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i tajnika Sabora Davora Orlovića sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem te predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Dragom Prgometom.

Sabor će zbog epidemije koronavirusa raditi sukladno uvedenim strogim mjerama zaštite, tako da u raspravama mogu sudjelovati najviše po dva predstavnika svakog od 14 zastupničkih klubova, dakle najviše 28 zastupnika, uz strogo poštivanje propisane udaljenosti i mjera dezinfekcije. Svakog radnog dana raspravit će se najviše dvije točke, a odbori će raditi telefonski ili mailom.

Jandroković, koji je u nedjelju obišao saborsku zgradu, rekao je da ona ne izgleda dobro, da je na višim katovima i na tavanu došlo do ozbiljnijih pucanja zidova i stropova, da je u dijelu zgrade poplava, krovište je uništeno na jednom dijelu, stradao je dvorišni dio zgrade.

Hrvatska
Politika