FOTO: Općina Jakovlje dobila reciklažno dvorište

Ovaj projekt su financirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zagrebačka županija bespovratnim sredstvima, te Općina Jakovlje, a sve je vrijedno 2,2 milijuna kuna
106958597_740367446700247_4029539222857449978_n

U Kraljevom Vrhu, na mjestu nekadašnjeg odlagališta otpada, otvoreno je reciklažno dvorište za područje naselja Jakovlje, Kraljev Vrh i Igrišće. Ovaj projekt su financirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zagrebačka županija bespovratnim sredstvima, te Općina Jakovlje, a sve je vrijedno 2,2 milijuna kuna.

Na reciklažnom dvorištu mještani osobno mogu dovoziti papir, staklo, metal, stiropor, baterije, lijekove, gume i sve druge vrste otpada potpuno besplatno. Reciklažnim dvorištem upravljat će tvrtka Ekoflor plus d.o.o. čija direktorica Marijana Palijan je izrazila zadovoljstvo što je projekt priveden kraju te da će mještani s područja općine Jakovlje biti zadovoljni njihovom uslugom.

-Cilj provedbe ovog projekta je unaprijediti sustav upravljanja otpadom na području naše općine i povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada kao jedan od preduvjeta smanjenja količina miješanog otpada. Ovo reciklažno dvorište namijenjeno je isključivo mještanima s područja općine Jakovlje- rekla je na otvorenju načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec.

Čestitke na realizaciji projekta uputili su i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i pročelnik UO za promet i komunalnu infrastrukturu Zagrebačke županije Nenad Babić.

Hrvatska
Jakovlje
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija