“Knežija brani park” s 4 216 potpisa

Potpisi su se prikupljali za zaustavljanje izgradnje osmerokatnice na mjestu sadašnjeg parka
Zagreb: Konferencija za medije građanske inicijative “Knežija brani park” Matija Habljak/PIXSELL

Građanska inicijativa “Knežija brani park” prikupila je 4 216 potpisa građana protiv gradnje osmerokatne stambeno-poslovne zgrade s dvije podzemne etaže na mjestu sadašnjeg parka i prizemnice na Knežiji, koje će predati Uredu gradonačelnika Bandića i Ministarstvu graditeljstva.

Čeka se odgovor Ministarstva graditeljstva, kojem su se žalili na izdavanje lokacijske dozvole, a ako odgovor bude negativan podnijet će tužbu Upravnom sudu, izvijestili su predstavnici Inicijative na konferenciji za novinare u parku gdje se planira gradnja osmerokatnice.

Valentina Knežević rekla je da su u malo više od mjesec dana prikupili 4 216 potpisa, od čega je 2681 potpis stanovnika Knežije, za zaustavljanje izgradnje osmerokatnice na mjestu sadašnjeg parka. Napomenula da su potpise skupljali u vrijeme godišnjih odmora, u lošim vremenskim uvjetima, pa je tako veliki broj potpisa jasan pokazatelj da se stanovnici Knežije protive takvoj izgradnji.

– Građani Knežije, kao i građani Zagreba, rekli su odlučno ‘ne’ izgradnji zgrade na mjestu parka. Nećemo zgradu, hoćemo park, poručila je Knežević.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo