Žabnica, Vrbovec i Dugo Selo proslavili visoke pobjede

U 4. kolu veteranske lige NS Dugo Selo nije bilo iznenađenja jer su prema očekivanju pobijedili favoriti ili domaćini
veterani vrbovec

Veterani Žabnice ruše sve pred sobom, a ovaj put su teško nastradali Zelinčani koji su na vlastitom terenu doživjeli jedan od najtežih, ako ne i najteži poraz u povijesti u veteranskoj konkurenciji. Nemilosrdni nogometaši Žabnice pobijedili su u derbiju Zelinu rezultatom 8:1 i tako definitivno potvrdili aspiracije za osvajanje jesenskog dijela. Pogotke za Žabnicu postigli su: Jeličić 3, Lončarić 2, Funtak, Horvatić i Vrtar dok je Gjurašin zabio počasni gol za Zelinu. Žabnica je i dalje najveće ugodno iznenađenje jesenskog dijela koja je do sada zabila i najviše golova uz zastrašujuću gol razliku 25:5. Težinu ovog uspjeha daje i činjenica da su do sada tri utakmice odigrali u gostima i samo jednu kod kuće. S druge strane bivši veteranski prvak i povratnik Zelina nikako da stane na noge koja je u tri dosadašnja susreta osvojila svega bod.

Dugo Selo je trećom pobjedom u nizu opravdalo ulogu favorita i u Vezišću protiv domaćeg sastava Milke Trnice. Uvjerljivi Dugoselčani su slavili rezultatom 6:1, a golove su postigli: Franjić 2, Krapec 2 te Višić i G. Vujić po jedan pogodak dok je za domaćina strijelac bio Vitez koji su još uvijek bez boda.

Vrbovčani su protiv Kloštra ostvarili visoku pobjedu 7:0 te tako najavili da se uključuju zajedno s Dugim Selom, Lonjom i Slogom u lov za prvoplasiranom Žabnicom. Kod Vrbovca su se u se u strijelce upisali: Čukulin 2, Milanović 2 te po jednom I. Badenić, M. Badenić i I. Spajić. Mogla je pobjeda biti izražena i većim rezultatom da Arifović nije promašio kazneni udarac. Ovim porazom Kloštar je preuzeo fenjer s gol razlikom 2:14.

U Križu je na domaćem terenu Sloga nadigrala Dubravu i u njihovu mrežu utrpala pola tuceta golova, a rezultat je na kraju glasio 6:2. Kod domaćina su tri strijelca postigli dva gola: Vorel, Žertuš i Crnogaj. Turk je spasio čast Dubravaca s 2 pogotka. Slogaši su još jednom potvrdili da su na domaćem terenu sposobni i za najveće domete.

U Rugvici je odigrana najdramatičnija utakmica u kojoj je Strmec slavio pobjedu 4:2. Gosti su do pobjede stigli na krilima Nizeka koji je prelomio pitanje pobjednika s dva pogotka tek u samoj završnici utakmice u 77. i 78. minuti. U trijumfu gostiju iz Bedenice doprinijeli su svojim golovima Futač i Mahnet. Za momčad Rugvice Save 1976 protivničku mrežu pogodili su Petrović i Vrabec. Ovom pobjedom Strmec je sprao poraz koji su doživjeli u prošlom kolu od Žabnice.

U lokalnom vrbovečkom derbiju između Lonje i Rakovca domaćin je ostvario pobjedu 3:0, a u prvo ime utakmice prometnuo se Delić koji je postigao 2 zgoditka dok je treći zabio Vrcić. Lonja se tako ponovo vinula na visoko treće mjesto i još jednom potvrdila da ima sastav za sam vrh tablice pa su tako zaboravili na težak poraz koji su doživjeli u prošlom kolu u Dugom Selu.

Poredak: 1. Žabnica 12, 2. Dugo Selo 9, 3. Lonja 9, 4. Strmec 7, 5. Vrbovec 6, 6. Sloga 6, 7. Rugvica Sava 1976 3, 8. Rakovec 3, 9. Dubrava 3, 9. 10. Zelina 1, 11. Milka Trnina 0, 12. Kloštar 0.

Dubrava
Dugo Selo
Farkaševac
Grad
Hrvatska
Općina
Sport
Sveti Ivan Zelina
Vrbovec
Zagrebačka županija