KORONA PO ŽUPANIJAMA: S kakvim brojkama završavamo veljaču

Pristižu najnoviji podaci
coronavirus-5675423_1280

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U Zagrebačkoj županiji je u protekla 24 sata zaraza novim koronavirusom utvrđena kod 45 osoba, ozdravilo je 55 te je trenutno aktivno 297 slučajeva. U odnosu na podatke od jučer, novooboljelih je najviše u Velikoj Gorici – osam,  zatim u Dugom Selu gdje je zaraza utvrđena kod pet osoba, te u Svetoj Nedeljji i Jastrebarskom – po četiri osobe pozitivne na novi koronavirus.

U Zagrebu je potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, oporavilo se 60 osoba i trenutno je u u gradu 466 aktivnih slučajeva.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je troje novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Kako stoji u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, dvije su osobe iz Siska, a jedna iz Petrinje.

U Karlovačkoj županiji registrirano je sedam novih slučajeva covida-19, na bolničkom liječenju su 23 osobe, od kojih su dvije na respiratoru. Novooboljeli su iz Karlovca, Duge Rese, Ozlja i Barilovića.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Po dvije novozaražene osobe s područja su Bjelovara i Daruvara.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novozaraženih koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Od novozaraženih dvije su osobe iz Vukovara, a po jedna iz Lipovca, Ivankova, Privlake i Otoka.

U Osječko-baranjskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a nije bilo umrlih covid pozitivnih osoba. Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku, dvoje u Valpovu, dok je u ostalim mjestima potvrđena po jedna novozaražena osoba, priopćio je Stožer.

U  Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno je 28  novozaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, a  susjedni požeško-slavonski stožer o šest novozaraženih u toj županiji.

DALMACIJA

Na području Zadarske županije 16 je novozaraženih osoba koronavirusom. Među novooboljelima deset ih je u Zadru, dvoje u Benkovcu te po jedna osoba u Kolanu, Kukljici, Posedarju i Sv. Filipu i Jakovu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je 28 osoba iz Konavala, 26 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke te po jedna iz Orebića i Stona.

Na području Šibensko-kninske županije 24 osobe su oboljele od covid-19 infekcije.

U ​Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 76 novooboljelih od covida 19, a  umrle su dvije starije osobe. Iz Splita ih je 37, ​Kaštela deset,​ iz Solina šest, Sinja pet, Makarske i Segeta po četvero, Baške Vode i Otoka po dvoje, te  po jedna osoba iz Imotskog, Komiže, Trilja, Dicma, Klisa, Muća, Selaca i Šestanovca.

ISTRA I PRIMORJE 

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 29 novozaraženih, testiran je 541 uzorak, a umrla je jedna osoba, podaci su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je 26 novozaraženih koronavirusom, a umrlih osoba pozitivnih na codiv nije bilo, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je covid pozitivna osoba umrla. Oporavilo se 11 osoba pa je sada 70 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji su  643 osobe.

U Međimurskoj županiji potvrđeno  je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlih covid pozitivnih osoba nije bilo. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 255 osoba, a udio pozitivnih je 7,45 posto. U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba, pa je broj pozitivnih na današnji dan 119.

Hrvatska
Ostalo