ZLATKO DALIĆ UOČI PRIPREMA ZA EURO: Naš je cilj pripremiti se i proći skupinu

Poručio je da samo motiv neće biti dovoljan, već da će "vatreni" morati biti bolji i odgovorniji negoli u Ligi nacija te taktički savršeni
zlatko dalić Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić istaknuo je povodom okupljanja reprezentacije za pripreme za Euro, da motiv neće biti dovoljan, već da će “vatreni” morati biti bolji i odgovorniji negoli u Ligi nacija te taktički savršeni.

– Samo motiv neće biti dovoljan. Mogu ja sada vama reći da ćemo dati sve od sebe, poginuti na terenu, ali to neće biti dovoljno ukoliko Hrvatska ne bude bolja i odgovornija negoli je to bio slučaj u Ligi nacija. Moramo biti taktički savršeni. I zato ćemo na pripremama više raditi na taktici, rekao je Dalić te dodao:

– Radit ćemo na zajedništvu, a zajedništvo u reprezentaciji donosi rezultat, on je bitan i u prijateljskoj i u natjecateljskoj utakmici. Na atmosferi ćemo raditi i kroz treninge i kroz sastanke, ja ću svakom igraču ukazati što je problem.

Izbornik je zadovoljan je formom reprezentativaca te se nada da će “vatreni” opet imati veliku podršku navijača. Ocijenio je kako će najteža utakmica biti protiv Engleza jer su satkani od igrača iz najjače lige i igraju na domaćem terenu.

Hrvatska otvara Euro 13. lipnja protiv protiv Engleske na Wembleyju, a onda slijedi susret s Česima (18. lipnja) u Glasgowu na Hampden Parku te na kraju na istom mjestu (22. lipnja) sa Škotima.

– Bit će teško, ali naš je cilj pripremiti se i proći skupinu, zaključio je Dalić.

 

Hrvatska
Sport