Uz sjajnog Zubca LA Clippersi svladali Phoenix Suns

Zubac je za 32:34 minuta provedenih na terenu ubacio 15 koševa (šut za dva 3-8, slobodna bacanja 9-10) uz čak 16 skokova, dvije blokade te po jednu asistenciju i osvojenu loptu
ivica zubac Goran Kovačić/PIXSELL

Košarkaši Los Angeles Clippersa 106-92 pobjedom na domaćem parketu u trećoj utakmici finala doigravanja Zapadne konferencije smanjili su zaostatak u pobjedama protiv Phoenix Sunsa na 1-2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Clippersi su do prve pobjede u seriji stigli sjajnom dionicom sredinom treće četvrtine kada su za sedam minuta serijom 21-3 zaostatak 50-53 pretvorili u vodstvo 71-56. Odličnu ulogu u toj seriji imao je i hrvatski centar Ivica Zubac koji je bio aktivan i u obrani gdje je zatvorio prilaze svom obruču, ali i u napadu atraktivnim zakucavanjima. Do kraja susreta Sunsi se više nisu uspjeli primaknuti na manje od šest poena razlike.

Zubac je krenuo u dvoboj u početnoj postavi Clippersa te je za 32:34 minuta provedenih na terenu ubacio 15 koševa (šut za dva 3-8, slobodna bacanja 9-10) uz čak 16 skokova, dvije blokade te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Dario Šarić je, pak, u sastavu Sunsa dobio 12:25 minuta te je ubacio dva poena (šut za dva 1-2) uz sedam skokova.

Hrvatska
Sport