Ovaj vikend rezervirajte za prvi zeleni festival u Zagrebu

Festival se održava sod 1. do 3. listopada u Rougemarin parku u Zagrebu
242399260_135158075503468_2943894085779707210_n Facebook Greencajt festival

Greencajt je prvi zeleni festival koji će se uskoro održati u Zagrebu i okupiti ljubitelje ekologije, stručnjake, institucije i tvrtke koje su u znaku zelenih inovacija, trendova, održivog života i zelenih politika.

Festival će predstaviti najnovije zelene trendove, održive proizvođače uz brojne edukativne radionice koje će se baviti temama ekologije, ekosustava, pravilnog razvrstavanja i brojnim drugim- prenosi Večernji list.

Na festivalu će biti smješten i food market gdje će posjetitelji biti u mogućnosti kupiti proizvode lokalnih proizvođača i probati vegetarijanska jela koja će pripremati chef Marin Medak.

-Kao zelenim entuzijastima cilj nam je pozdraviti svaki pomak na bolje, svjesni da je dalek put pred nama kako bi u konačnici kao društvo živjeli potpuno održivo i u skladu s prirodom. Sva naša iskustva na online platformi Green.hr na ovaj ćemo način predstaviti kroz program Greencajt festivala jer naša je želja pokazati primjerom da se može- izjavio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala i osnivač Green.hr platforme.

Posjetitelji će moći uživati i u umjetničkom programu festivala gdje će biti moguće pogledati izložbe koje promiču održive teme i ekološku tematiku. Festival će organizirati  i modni buvljak na kojem će se po promotivnim cijenama prodavati odjeća u humanitarne svrhe. Novost je i prva dodjela nagrada za promicanje zelenih i održivih tema, nazvana Green Prix, koja će biti dodijeljena najboljima nagradama u 5 kategorija- prenosi Večernji list.

Greencajt festival održava se u Zagrebu od 1. do 3. listopada u poznatoj oazi, Rougemarin parku.

 

 

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska