Hrvatska spremna za finale Davis Cupa. Martić poručuje: Imam najbolje igrače na svijetu

Hrvatska će sutra u 16 sati po četvrti put u povijesti igrati za trofej Davis Cupa
teniska reprezentacija hrvatske davis cup Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatski teniski reprezentativci poručili su nakon polufinalne pobjede od 2-1 nad Srbijom u Davisu Cupu kako su ponosni na svoj uspjeh te da im je svejedno hoće li u finalu igrati protiv Rusije ili Njemačke.

– Bit ćemo spremni za finale tko god bude s druge strane. Imam najbolje igrače na svijetu, rekao je hrvatski izbornik Vedran Martić na konferenciji za medije u Madridu.

Hrvatski igrači djelovali su presretno nakon što su u ključnom meču igre parova Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7-5 i 6-1.

– Imali smo svoje šanse još u početku, ali je Novak dobrim servisima spašavao break-lopte, rekao je Pavić.

– Na 6-5 se dogodio gem u kojem smo iz ničega napravili break, a oni su možda tu pali. Zatim smo nastavili igrati u istom tonu i održali razinu igre, dodao je.

Mektić je napomenuo kako su svi zaslužni za ulazak u nedjeljno finale, a ne smo njih dvojica iz parova.

Marin Čilić koji je izgubio 4-6 i 2-6 od najbolje rangiranog igrača svijeta Đokovića istaknuo je kako je ponosan na svoje suigrače.

– Napravili smo izvanrednu stvar, konačno smo ih pobijedili, napomenuo je.

Hrvatska je dosad dva puta bila izgubila od Srbije, u četvrtfinalu 2010. u Splitu (1-4) te u 1. kolu Svjetske skupine 2015. u Kraljevu (0-5).

– Ponosni smo na ovaj rezultat, jer nismo imali Bornu Ćorića, a sreća u nesreći je da smo dobili Goju i Serdarušića koji nisu izgubili niti jedan meč. Gojo je bio sjajan danas pod pritiskom, rekao je Čilić.

Upitan o nezadovoljstvu koje je iskazao prema sutkinji, Čilić je odgovorio kako nije bio nezadovoljan njenim suđenjem.

– Bilo je to nešto oko publike pa sam bio frustriraniji. Ništa posebno. Kasnije sam razgovarao s njom i sve je bilo u redu, rekao je.

Hrvatski reprezentativci su poručili kako će prvo dobro proslaviti pa pogledati polufinalni dvoboj Rusije i Njemačke.

– To su obje sjajne momčadi, ali imamo mi svoje snage. Uživat ćemo u finalu, poručio je Čilić.

Hrvatska će sutra (16 sati) po četvrti put u povijesti igrati za trofej koji je prvi put dodijeljen 1900. godine i nastojat će ga po treći put osvojiti. U dosadašnja tri finala hrvatski tenisači su dvaput osvajali trofej kad su igrali na gostujućem terenu, 2005. su u Bratislavi pobijedili Slovačku sa 3-2, a 2018. su u Lilleu bili bolji od Francuske sa 3-1. Jedini finalni poraz doživjeli su 2016. od Argentine (2-3) u zagrebačkoj Areni.

Hrvatska reprezentacija je plasmanom u finale izborila izravan plasman na završni turnir Davis Cupa i za sljedeću sezonu, a to će izboriti i pobjednik dvoboja Rusija – Njemačka. Ždrijeb kvalifikacija u kojima će sudjelovati 24 reprezentacije bit će održan u nedjelju u Madridu.

Hrvatska
Sport