DUBRAVICA: Vijećnici podržali nabavku poklona za djecu i isplatu jednokratne novčane pomoći u povodu božićnih blagdana za petnaestak socijalno ugroženih obitelji

Održana sjednica Općinskog vijeća Dubravica
257928073_4791083750936479_8821163308259199378_n

Jednoglasnom odlukom svih vijećnika usvojene su III. Dopune i izmjene Proračuna Općine Dubravica za ovu godinu. Kako je rekao načelnik Općine Dubravica Marin Štritof, izmjene su obuhvatile sve projekte koji se ove godine više ne stignu odraditi.

-U tome smo pokušali biti što realniji jer neki natječaji nisu još uvijek raspisani. Znate da moramo imati rezervirana sredstva za provođenje određenih projekta, ali sada je jasno da do kraja godine neće biti realizirani pa smo u tom smislu i uskladili očekivane prihode i rashode do kraja godine- rekao je Štritof.

Novi planirani prihodi Općine Dubravica za ovu godinu sada su 13,7 milijuna kuna, a vijećnici su na razmatranje dobili i prijedlog plana Proračuna za iduću godinu koji je planiran u iznosu od gotovo 22 milijuna kuna. U planovima tih prihoda ponovno su postavljeni prihodi za određene projekte, ali i prihod od 2 milijuna kuna koji se planira ostvariti zaduživanjem. To zaduživanje planira se po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 1,1 posto preko HBOR-a, a koristit će se za dovršetak javne zgrade u centru Dubravice. Ta zgrada iduće godine mora biti dovršena kako bi se ispoštovali rokovi i da se u nju mogu useliti liječnik, zubar i ljekarna, a veliko parkiralište postat će određeni centralni prostor za manifestacije. Kredit bi bio na 10 godina s godinom počeka, a to je nešto što se može bez problema otplaćivati.

Vijećnici su jednoglasno podržali i nabavu poklona za djecu koji će se dijeliti u povodu blagdana sv. Nikole, a isplatit će se i jednokratne novčane pomoći u povodu božićnih blagdana za petnaestak socijalno ugroženih obitelji.

-Pred nama je izazovno vrijeme u svakom smislu. Imamo određenih aktivnosti koje moramo uskladiti s napucima državne revizije poput rješavanja vlasništva nad komunalnom infrastrukturom, nastavak na uređenju pojedinih ulica, očekuje nas projekt aglomeracije, dovršetak nove zgrade, nastavak uređenja župnog dvora, projekt kulturni centar… Za to su nam potrebni značajni resursi koje moramo osigurati sami, a tek po dovršetku tih projekata možemo računati na povrat iz drugih izvora. Imamo izazov i s vatrogasnim vozilom koje je staro gotovo četrdeset godina i moramo pronaći načina kako nabaviti novije vozilo, jer nemamo dva milijuna kuna za novi kamion. Zato smo se odlučili na zaduživanje kako bi sve projekte uspješno pratili i priveli kraju- rekao je načelnik Štritof.

Vijećnici su saslušali i određene zamolbe građana te dali suglasnost da ih načelnik riješi sukladno mogućnostima i resursima s kojima Općina Dubravica raspolaže.

Dubravica
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija