FOTO: Mato Čičak primio i nagradio jubilarne darivatelje krvi

Rugvički rekorderi s 50 puta darovanom krvlju su Branko Mudifaj i Stjepan Jagatić
DSC_9861

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, načelnik Mato Čičak uz nazočnost predsjednika Općinskog vijeća Nenada Jakšića održao je prijem za višestruke darivatelje krvi s područja Rugvice. Uz jubilarce, prigodnoj svečanosti pridružila se i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo Gordana Kocaj i predsjednik Josip Svibovec.

-Darivateljima krvi teško je iznaći riječi zahvale za njihova djela. Hvala vam na tome- istaknuo je Svibovec, dok je ravnateljica Gradskog društva crvenog križa Dugo Selo Gordana Kocaj kazala kako je općinski načelnik jedan od rijetkih koji sudjeluje u akcijama darivanja krvi.

-To što radite je humana stvar kojom spašavate živote. Osobno vam želim puno zdravlja kako bi i dalje mogli to raditi- poručio je načelnik Čičak.

Najmlađa jubilarka koja je primila priznanje je Marina Marić koja je krv darovala pet puta, po deset puta krv su darovali Darjan Gavrić, Antonijo Dončević i Magdalena Rušković, priznanja za 20 puta darovana krv primili su Gordana Salontaj i Antonio Hrdan, Igor Pršlja za 40 puta, dok su rugvički rekorderi s 50 puta darovanom krvlju Branko Mudifaj i Stjepan Jagatić, koji je krv prvi puta dao 1974.

-Bio sam u vojsci i prilikom branja repe prevrnula se prikolica i jedan je kolega nastradao i bila mu je potrebna krv. A kaj sad, daj i tako je krenulo- prisjetio se Stjepan Jagatić svoga darivateljskog početka.

-To činim svaki puta kada mi to prilike dozvoljavaju- kazao je Jagatić.

Uz prigodnu svečanost, u općinskoj je vijećnici danas održana i redovna akcija darivanja krvi.

Događanja
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija