FOTO: Savski dedeki nastavili tradiciju darivanja najmlađih Rugvičana

Darivanje najmlađih održano je na pet mjesta duž rijeke Save
DSC_3302

„Dedeki, dedeki, Savski dedeki, darove nosimo dobroj dječici- pjevali su u glas Savski lađari, prerušeni tom prilikom u Savske dedeke, koji su nastavili s lijepom tradicijom božićnog darivanja najmlađih Rugvičana, kojima je prijepodne podijeljeno više stotina slatkih poklon paketa.

Nažalost, vodostaj Save omeo ih je u tradicionalnom spuštanju Savom, no “dedeki” su ipak stigli do dječice koja su ih iščekivalo istim žarom, kao i svih dosadašnjih godina.

-Po drugi puta smo se vratili u malo prilagođenom obliku s obzirom na to da Sava dosta oscilira s vodostajem zbog čega je blato, no ipak smo uspjeli razveseliti dječicu u čamcima koji su ovoga puta išli kopnenim putem. I ovoga puta djeca su bila vesela, a koliko vidim ima dosta nove djece, jer naši su roditelji vrijedni, a i Općina je poznata po demografiji, tako da nam se rađaju nova djeca koja dolaze na ove susrete iz godine u godinu. Neću reći, da oni koji su prvih godina dolazili kao djeca, sada dolaze kao roditelji, ali uskoro ćemo i to doživjeti- ispričao nam je Savski dedek Siniša Kušeković.

-Djeca su uvijek dobra i najbolja, a tako je bilo i ovoga puta. Djeca su slušala svoje roditelje te su zavrijedili poklone. Jedino nisu naučili pjesmicu do kraja, no obećali su to za drugu godinu- otkrio nam je Kušeković.

Darivanje najmlađih održano je na pet mjesta duž rijeke Save; Struga Nartska, Rugvica, Oborovski Novaki, Preseka i Oborovo, a uz dvadesetak Savskih dedeka, svoj obol dala je i tehnička podrška koja je bila zadužena za okrjepu na svakoj od spomenutih stanica.

Događanja
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija