FOTO: Josip Jakopač novi-stari predsjednik županijske Zajednice udruga umirovljenika

U Jastrebarskom je održana izborna skupština Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije
zajednica udruga umirovljenika zagrebačke županije Dražen Kopač

U svom trećem mandatu, Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije nastavit će voditi Josip Jakopač. Ponovno je, na izbornoj skupštini održanoj danas u Jastrebarskom, dobio jednoglasnu podršku članstva.

– Ako nas korona ne bude sputavala, i u idućoj godini organizirat ćemo sportske i susrete pjevačkih zborova, proslavu Dana starijih osoba, seminare za predsjednike naših udruga…, rekao je Jakopač, naglasivši odličnu suradnju sa Zagrebačkom županijom koja financijski, u kontinuitetu, pomaže rad Zajednice.

Dražen Kopač

U Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije udruženo je 29 gradskih i općinskih udruga, s više od 20.000 članova. U ime Županije izbornoj skupštini je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak. Rekla je da se uspješna suradnja nastavlja i u 2022., u kojoj je proračunom Županije predviđeno za rad umirovljeničkih udruga 1,1 milijun kuna.

Odličnu suradnju Zajednice i Zagrebačke županije naglasila je i Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske. Rekla je da je malo županija u državi koje, poput Zagrebačke, maksimalno podržavaju rad umirovljeničkih udruga. Rekla je i da Zajednice udruga umirovljenika također trebaju aplicirati na EU fondove. Matica umirovljenika Hrvatske, dodala je, povukla je dosad iz EU fondova 10 milijuna kuna.

Skupštini je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskoga Nikolina Ribarić.

FOTO: Dražen Kopač

 

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija