Gostujuća pobjeda Rijeke

Strijelac oba pogotka za Riječane bio je Haris Vučkić
Istra i Rijeka sastali se u 29. kolu HT Prve lige Srecko Niketic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke slavili su s 2-0 protiv Istre 1961 na gostovanju u Puli u drugoj subotnjoj utakmici 29. kola Prve HNL. Strijelac oba pogotka za Riječane bio je Haris Vučkić.

Rijeka je na Aldo Drosinu došla nakon dva neočekivana uzastopna prvenstvena poraza (Gorica, Hrvatski dragovoljac), ali Goranu Tomići i njegovim izabranicima na ruku je išla statistika u međusobnim dvobojima s Istrom 1961. Naime, Puljane su pobijedili u sve tri ovosezonske utakmice, a na gostovanjima u Puli su imali osam uzastopnih trijumfa, uz pobjedu iz 11. kola od čak 6-3.

Bolju igru u prvom poluvremenu Riječani su okrunili pogotkom u 28. minuti. Abass je predstavljao stalnu opasnost za domaću obranu, kroz koju je prošao i proslijedio loptu do Harisa Vučkića. Ovaj je bez previše kompliciranja odlučio pucati s ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu prema golu okrznula domaćeg braniča u bloku i neznatno, ali dovoljno promijenila smjer da Ivan Lučić ostane nemoćan u svom pokušaju intervencije.

Imali su i Puljani svoje prilike, ali su previše puta bili neprecizni u realizaciji. Ipak, u 59. minuti je Robert Mišković nakon udarca iz kuta odlično pucao glavom, ali je Nediljko Labrović odlično obranio i spriječio izjednačenje. Do kraja utakmice šanse su se uglavnom redale pred domaćim vratima.

Konačno, u 87. minuti, lopta je ponovno završila u mreži. Murić je presjekao jedno loše dodavanje u polju domaćina, pravovremeno uposlio Vučkića koji je ‘lažnjakom’ prevario Lučića i iz neposredne blizine gurnuo loptu u mrežu za konačnih 2-0 i svoj osmi prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Hrvatska
Sport