Moje impresije“ Ivane Žerovnik i u Vrbovcu

Izložba se u izlozima Narodne knjižnice može pogledati do 18. travnja
iz2

Sinoć je u izlozima Narodne knjižnice u Vrbovcu otvorena izložba fotografija „Moje impresije“ Vrbovčanke Ivane Žerovnik.

Autorica je odrasla i živi u Vrbovcu. Učiteljica je razredne nastave, ali s pojačanim programom iz likovne kulture, godinama njeguje hobije – crtanje, slikanje i glazba. Ali, prije 12 godina počela se intenzivnije baviti i fotografijom.

-Otada je i fotografija postala moja velika ljubav – kazat će nam autorica i dodaje kako su joj najdraži fotografski motivi oni iz prirode (osobito pejzaži), a osim toga, voli eksperimentirati s apstraktnim oblicima, koje izrađuje sama od raznih materijala (najčešće papira), pa onda to snima.

Do sada je izlagala na nekoliko zajedničkih izložbi u Novoj Gradiški i u Zagrebu, te na dvije samostalne izložbe u Zagrebu; na prvoj su tema bila „Pejzaži“ kroz crno-bijele fotografije, a druga „Apstrakcije“.

Tema izložbe „Moje impresije“ su također pejzaži, ali u boji, snimljeni u okolici Nove Gradiške i Vrbovca.

Autor predgovora dr.sc. Enes Quien nadahnutim je riječima govorio o Ivaninu opusu kazavši kako za „dobru, lijepu, zanimljivu i sugestivnu fotografiju treba imati duboko promatrajuće oko i veliku dušu koja osjeća biti postojanja svih pojava u svijetu.“ A, fotografije Ivane Žerovnik to itekako jesu, pa ni ne čudi da su one – kaže – „jedna od tri njegove ljubavi na prvi pogled u životu!“

-Ljepše fotografije od Ivaninih nisam vidio, a nagledao sam se masu umjetničkih djela u preko 30 godina profesionalnog bavljenja umjetnošću. Više od toga ne mogu tražiti od umjetničkih djela. To je vrhunsko, da ne kažem vrhunaravno iskustveno postignuće“- zaključuje prof. Quien.

U programu su sudjelovale i članice udruge „Osebunjek“ recitirajući četiri pjesme na domaćem, kajkavskom narječju.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija