Košarkaši u kolicima uvjerljivom pobjedom startali Europsko prvenstvo u Sarajevu

U 1. kolu D skupine Hrvatska je pobijedila Mađarsku s 92-24
Osijek: Odigrana je humanitarna košarkaška utakmica pod nazivom ”Pod istim košem” Dubravka Petrić/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima uspješno je otvorila nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu nakon što je u 1. kolu D skupine pobijedila Mađarsku s 92-24.

Iako je razlika u kvaliteti bila evidentno na strani Hrvatske, odabranici izbornika Siniše Kuharića od početka su suparnika shvatili maksimalno ozbiljno.

– Cilj je bio razigrati igrače koji inače malo manje igraju, zadovoljan sam jer nam je pristup bio pravi, bez obzira na razliku u kvaliteti ozbiljnost je bila vidljiva, uz ovakav pristup vjerujem da imamo dobre šanse za pobjedu i u utakmici protiv Bugarske, koja je na rasporedu u četvrtak, kazao je izbornik koji je priliku dao svim igračima u rosteru.

Dino Sinovčić je bio najbolji hrvatski strijelac s 20 koševa, a dodao je i šest asistencija, Ante Štimac je ubacio 18 koševa uz sedam asistencija, dok je Ademir Demirović ubacio 14 koševa.

– Obrana mora biti naš forte, iz dobre obrane uvijek proizlazi puno lakih napada i lakih poena. Obranu moramo podići na još jedan viši nivo, jer kako prvenstvo bude odmicalo tako će nam dolaziti teži suparnici. Znali smo da smo puno kvalitetniji od Mađara, ali trebalo je zadržati ozbiljnost i koncentraciju, razigrati neke igrače, a i meni je dobro došla jedna ovakva utakmica jer se još osjeti malo umora i od natjecanja u Madeiri i od putovanja za Sarajevo. Ovo je za mene bila idealna utakmica za malo ući u ritam, dodao je Sinovčić, koji je 12. lipnja postao svjetskim prvakom u paraplivanju na 100 metara leđnim načinom u Madeiri, a u utorak je već bio uz reprezentaciju u Sarajevu.

Hrvatska
Sport