U tijeku sanacija cjevovoda. Tomašević: Vodoopskrba uspjela stabilizirati opskrbu vodom za sve korisnike

Pomalo se stabilizira i odvijanje prometa
Zagreb: Zbog puknuća vodovodne cijevi  zatvoreno je raskrižje Držićeva-Branimirova Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je jutros na mjestu puknuća magistralnog cjevovoda na Držićevoj aveniji da je zagrebačka Vodoopskrba uspjela stabilizirati opskrbu vode za sve korisnike, radi se na sanaciji i pomalo se stabilizira odvijanje prometa.

Sada dok traju radovi dio korisnika u Radničkoj ulici ostao je bez vode. Riječ je uglavnom o poslovnim zgradama u Radničkoj i gradonačelnik je istaknuo kako se nada da će se vodoopskrba stabilizirati do kraja dana. Zbog puknuća cjevovoda u Strojarskoj došlo je i do zastoja u prometu, koji se sada lagano već stabilizirao jer je pušten i drugi trak, a i tramvaji voze, dodao je. Nema prijava za bilo kakve štete na objektima, a ukoliko bude šteta na privatnim objektima, kaže, to će pokriti osiguranje.

Tomašević kaže kako su u zadnjih godinu dana uložili 200 milijuna kuna, dio u modernizaciju cjevovodne mreže. Međutim, rekao je gradonačelnik, još trebaju uložiti oko 2 milijarde u sljedećih 7 do 8 godina kako bi vodoopskrbnu mrežu u gradu u potpunosti modernizirali i smanjili gubitke vode iz vodoopskrbne mreže koji i su sada oko 50 posto.

Zagrebačka Vodoopskrba i odvodnja prijavila je oko 60 milijuna kuna Fondu solidarnosti radi štete koja je nastala na vodoopskrbnim cijevima nakon potresa, izjavio je Tomašević dodavši kako se nada da će što prije dobiti taj novac koji će uložiti u modernizaciju i sanaciju vodoopskrbne mreže. Najavio je da namjerava razgovarati s novim ministrom idući tjedan i vidjeti kako povući još oko 100 milijuna kuna iz NPOO-a da i to što prije ulože u modernizaciju vodoopskrbne mreže u sljedećih godinu dana.

Najavio je i internu istragu da se vide uzroci i isključi eventualna mogućnost ljudske greške i ljudskoga čimbenika u ovom slučaju. Radit će se i forenzika cijevi da se vidi doista što je uzrok, dodao je.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo