FOTO: Rukometaši Gorice u posljednjim minutama se spasili poraza, vratar Turčić i Dujić junaci prvog slavlja

Pobjednički start Gorice
DSC_8599

Rukometaši Gorice teže od očekivanog došli su do pobjede na otvaranju nove sezone Paket24 Premijer lige. Na parketu Gradske sportske dvorane pomlađeni su Goričani s 31:29 svladali novog premijerligaša Ribola Kaštelu. Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su gosti dominirali i držali vodstvo punih 56. minuta, no završnica susreta pripala je domaćim rukometašima koji su se uspjeli izvući iz ponora i doći do velike pobjede na otvaranju sezone.

Početak utakmice pripao je gostima iz Kaštela koji su zarana stekli +4 (2:6), što je i bila njihova najveća prednost. Na odmor su Kaštelani otišli s dva gola prednosti (16:18), a stečenu prednost držali su sve do 56. minute kada Jakov Dujić pogađa za prvo goričko vodstvo 28:27.

Bio je to prvi od njegova tri gola u završnici kojima je prelomio utakmicu i odlučio pobjednika. Uz Dujića svakako treba istaknuti i vratara Mislava Turčića koji je u trenucima dok je Gorica lovila prednost skinuo nekoliko teških udaraca te je utakmicu završio s osam obrana. Prvi strijelac domaće momčadi bio je Juro Čakarić koji je postigao 8 pogodaka.

Utakmica je imala i svečanu notu, jer predsjednik Neven Karas uručio je prigodne poklone reprezentativcima Hrvatske na pijesku – Filipu Goričanecu i Lucijanu Buri, kao i Lukreciji Čurek, koja je kao dio stručnog stožera sudjelovala u osvajanju dviju zlatnih medalja u ljetu za nama.

PAKET24 PREMIJER LIGA, 1. KOLO
HRK GORICA – RK RIBOLA KAŠTELA 31:29 (16:18)
HRK GORICA: Turčić 8 obrana, Ceković 4, Turkalj, Dujić 3, Jurić, Goričanec 1, Šalić 1, Čakarić 8, Sladoljev 2 obrane, Malin, Cikatić 2, Barišić, Svržnjak 5, Tomašić 4, Tomljanović 3, Gal.
RK RIBOLA KAŠTELA: Krešić, Milas 2, Radina 6, Milković 1, Klasanović 3, Krokar, Kaštelan 7, Šolić 2, Bujas, Olić 12 obrane, Vujičević 2, Kovačević 1, Papić 4, Romić 3 obrane, Čajić 1, Bešker.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija