Veliki Grđevac ima novu turističku atrakciju: Otvorena “Staza prijatelja prirode”

Na stazi dugoj 600-tinjak metara uz info-table nalaze se i drugi objekti, poput vidikovca
Kulturni centar Mato Lovrak u Velikom Grđevcu Damir Špehar/PIXSELL

U Velikom Grđevcu, rodnom mjestu književnika za djecu Mate Lovraka, pokraj vlaka u kojemu je sniman film “Vlak u snijegu”, otvorena je “Staza prijatelja prirode”, čija je izgradnja i opremanje financirano novcem iz EU fondova.

– Želimo kroz promociju turizma i kulturne baštine provući i jedan važan segment, a to je zaštita prirode. Nije problem napraviti stazu, ima ih mnogo u našoj županiji, no ovaj dio nam je bio važan jer već ima priču; tu je Centar Mato Lovrak koji ima ekskurzije, već je poznat u školama i ovo je sada poveznica da djeca uz igru i učenje još vide i prekrasnu prirodu, rekla je Spomenka Mlinarić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije.

Mlinarić je napomenula kako “Staza prijatelja prirode” nije složena da samo stojite kraj edukativnih tabli i samo čitate, već da u šetnji uživate u miru, pjevu ptica. Na stazi dugoj 600-tinjak metara uz info-table nalaze se i drugi objekti, poput vidikovca.

Ravnateljica Kulturnog centra Mato Lovrak Zvjezdana Galkowski nadodala je da već bilježe veliki interes turističkih agencija i škola za novom atrakcijom.

Hrvatska
Ostalo
Središnja Hrvatska