500 kuna više „pod jastuk“ jaskanskih beba

Novčane naknade sada iznose 3 tisuće kuna za prvo i drugo te 7 tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel odlučio je u 2022. podići naknade za opremu novorođenčadi. Tako će jaskanske bebe „pod jastuk“ dobiti 500 kuna više nego lani.

Konkretno će ove naknade sad iznositi 3 tisuće kuna za prvo i drugo te 7 tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete, umjesto dosadašnjih 2,5 tisuće i 6,5 tisuća kuna, a odnose se na bebe koje su rođene od 1. siječnja 2022. godine.

-Od srca želim dobrodošlicu svakoj novoj bebi u naš grad kojoj se svi veselimo. Podizanjem naknada nastojat ćemo olakšati roditeljima kojima su prvi dani, iako najslađi, svakako i najzahtjevniji. Djevojčicama i dječacima želim sretne i nasmijane dane djetinjstva, a njihovim roditeljima što manje briga i neprospavanih noći- ističe gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Važno je napomenuti kako Grad Jastrebarsko izlazi u susret mladim obiteljima pa je uvjet za ostvarivanje prava na naknadu da su u Jaski prijavljeni tek 6 mjeseci, dok je u drugim sredinama slučaj i po nekoliko godina. Jedna je to od mjera kojima se nastoje omogućiti što bolji uvjeti za svaku obitelj, ali i privući nove stanovnike u naš grad, a u nju je do sad uloženo gotovo 8 milijuna kuna.