33- godišnjakinja osumnjičena za 12 razbojništava

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila 12 razbojništava. Sumnja se da je od 3. rujna 2016. do 31. listopada 2018. počinila šest razbojništava u benzinskim postajama te šest u kioscima na području Novog Zagreba, Trnja, Trešnjevke i Peščenice.

Utvrđena je osnova sumnje da je 33-godišnjakinja razbojništva počinila tako da je maskirana maramom, naočalama ili šilt kapom ulazila u benzinske postaje ili prilazila kioscima gdje je uz prijetnju plastičnim pištoljem djelatnicima otuđivala novac i cigarete. Materijalna šteta pričinjena počinjenjem ovih razbojništava iznosi oko 38 000 kuna, a ukradeni novac osumnjičena je koristila za svakodnevne potrebe.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Službe općeg kriminaliteta podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kaznenu prijavu i posebno izvješće.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo