33-godišnjak preminuo nakon konzumiranja droge i alkohola, osumnjičena dvojica muškaraca

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu
policija-traka-2-696×392

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga te nepružanje pomoći na štetu 33-godišnjaka dok se sumnja da je 35-godšnjak počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga također na štetu 33-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 43-godišnjak, nakon prethodnog telefonskog poziva 35-godišnjaka, došao u stan na području Zaprešića, a u kojem se nalazio u društvu s još dvije osobe. Tom prilikom je sa sobom donio drogu koju je oštećenom dao na trošenje. Nakon nekoliko sati druženja u stanu, osumnjičeni 43-godišnjak je jutarnjim satima napustio stan. Ubrzo je uslijed konzumiranja droga i veće količine alkohola oštećenom pozlilo, zbog čega su osumnjičeni 35-godišnjak i djevojka oštećenog telefonski zvali 43-godišnjaka. Nakon čega se tada, na njihov poziv vratio do stana te počeo pregledavati njegovo stanje s obzirom da je još uvijek davao slabe znakove života. Nakon što je vidio da se oštećeni ne oporavlja i ne dolazi svijesti, 43-godišnjak je odlučio otići iz stana, pri tome tražeći od njih da ne govore ništa o drogiranju te je na taj način otežao kasnije postupanje djelatnika hitne medicinske pomoći, iako je bio dužan ostati zajedno s njima te bez odgode pozvati hitnu medicinsku pomoću, pa na takav način nije pružio pomoć osobi u životnoj opasnosti koju je sam prouzročio, već je otišao iz stana dok je 33-godišnjak preminuo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Crna kronika
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić