27 ugostiteljskih objekata nositelji standarda kvalitete Cyclist Welcome Quality

Ugostiteljskim objektima sa smještajnim kapacitetima kao i turističko-informacijskim centrima koji na prostoru županije pružaju dodatne usluge cikloturistima, Turistička zajednica Zagrebačke županije dodijelila je standarde kvalitete Cyclist Welcome Quality. Uvjete za ulazak u Cyclist Welcome mrežu zadovoljilo je 27 objekata, koji su kategorizirani s dvije do pet zvjezdica (biciklističkih kotača), odnosno svrstani su u dvije kategorije – osnovna ponuda i dodatna ponuda.

-Cikloturisti su nam izuzetno važni gosti, zbog toga što ih je u Europi oko 60 milijuna, a godišnje troše osjetno više od ‘klasičnih’ turista. Prema tome, mora nam biti u interesu da dio njih dovedemo i u Hrvatsku- rekla je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Naglasila je da je zadnje dvije godine posvećena velika pažnja razvoju cikloturizma na području županije, grane turizma koja godišnje raste stopom od 15 do 20 posto.

-Time nam cikloturizam postaje jedan o najznačajnijih turističkih proizvoda- dodala je.

Tijekom proteklih godina Turistička zajednica Zagrebačke županije pripremila je 13 izdanja karata biciklističkih staza, u ukupnoj duljini od 1317 kilometara, a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i Regionalnom razvojnom agencijom Zagrebačke županije izrađena je i Cikloturistička ruta Zagrebačke županije, ukupne duljine 207 kilometara.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija