27. listopada opet se trči Martinska utrka

27. listopada dugoselskim će se ulicama opet trčati Martinski polumaraton, najavljeno je u prostorijama gradske uprave Grada Dugog Sela. Na sastanku predstavnika Grada – gradonačelnika Nenada Paniana, njegovih zamjenika Jasminke Kokot Bambić i Nikole Tominca te predstavnika Atletskog kluba Martin Dugo Selo – predsjednika Vlade Šindlera, dopredsjednika Nevena Matijaša i tajnika Tomislava Poljaka odlučeno je da će Grad Dugo Selo biti jedan od glavnih pokrovitelja ove sportske manifestacije.

Podsjetimo, Martinska utrka svoj je početak imala 2002. godine kada se trčala dužinom od 17 kilometara, a s vremenom je prerasla u dužinu polumaratona. Iako ograničena skromnom potporom, utrka je bila dobro organizirana i rado posjećena. Uz polumaraton, uvedena je u utrka na 5 kilometara, a trkači su dolazili odasvud, pa čak i iz inozemstva. Održavala se sve do 2009., kada je ugašena iz financijskih razloga.

Nakon 10 godina pauze dugoselski atletski klub, pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela, oživjet će ovu utrku, i to u sklopu Dugoselskih jeseni i obilježavanja Dana grada Dugog Sela. Tog dana održat će se i Utrka građana na 5 kilometara. Start, cilj, kao i sva popratna događanja planirani su kod Gradske sportske dvorane, a detalji utrke javnosti će bit će dostupni u sljedećih nekoliko mjeseci.