Zrinka Ljutić po prvi puta na pobjedničkom postolju

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u slalomu kojeg su skijašice vozile za Svjetski kup u Špindlerovom mlinu
Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je treće mjesto u slalomu kojeg su skijašice vozile za Svjetski kup u Špindlerovom mlinu, Leona Popović je bila peta, a pobjeda je pripala Njemici Leni Duerr s vremenom 1:30.91 minuta. Obje hrvatske skijašice su stigle do najboljih plasmana karijere, a hrvatsko skijanje nikad nije imalo dvije skijašice među prvih pet na jednoj utrci.

Ljutić, koja je imala startni broj 17, bila je treća i u prvoj vožnji, a na kraju je imala 49 stotinke zaostatka za Njemicom koja je po prvi puta pobijedila u Svjetskom kupu. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa šest stotinki zaostatka za Duerr.

Popović je za pobjednicom zaostala 84 stotinki (1:31.75). Za Ljutić je ovo prvo postolje u karijeri. Do sada joj je najbolji rezultat u Svjetskom kupu bilo peto mjesto u Courchevalu prošle godine. I Popović je današnjim petim mjestom ostvarila najbolji rezultat karijere. Dva puta prošle godine – u Leviju i u Schladmingu je bila šesta.

Američka je skijašica današnjim rezultatom osigurala mali Kristalni globus u slalomu, ali je propustila ostvariti 86. pobjedu i izjednačiti rekord kojeg drži Šveđanin Ingemar Stenmark po broju pobjeda u Svjetskom kupu.

U poretku skijašica u slalomu Shiffrin ima 785 bodova, druga je Švicarka Wendy Holdener s 530, a treća Petra Vlhova s istim broje bodova. Popović je sedma s 237 bodova, a Ljutić je deseta sa 190 bodova.

I u ukupnom poretku je prva Shiffrin sa 1697 bodova, druga je Vlhova s 966 bodova, a treća Švicarka Lara Gut Behrami s 906 bodova. Popović je 28. i ima 237 bodova, a Ljutić je 33. s 208 bodova.

Hrvatska
Izbor urednika
Sport