Sinonim za streljaštvo Ivanić-Grada

Željko Duh i streljaštvo tajno se vole već 56 godina

Željko Duh streljaštvom se počeo baviti 1967. i od tada nije odustao od tog sporta
DSC_8918

Željko Duh streljaštvom se počeo baviti 1967. i od tada nije odustao od tog sporta. Svojim stečenim iskustvom nakon deset godina uz aktivna natjecanja postaje trener u Streljačkom klubu Ivanić, koji postiže vrhunske rezultate u Hrvatskoj, bivšoj Jugoslaviji, Europi i svijetu. U Beogradu tako 1983. postaju prvacima bivše države.

Za sve postignuto Željko Duh od strane Gradske zajednice športskih udruga Grada Ivanić-Grada na priredbi proglašenja najboljih u sportu Ivanić-Grada nagrađen je Nagradom za životno djelo koja je po prvi puta dodijeljena.

-Čast mi je primiti ovako veliko priznanje. Hvala svima što su prepoznali moj rad- kratko je rekao Željko Duh, koji je u svojoj bogatoj karijeri kao natjecatelj i trener nastupio 23 puta za hrvatsku reprezentaciju i osvojio tri medalje na Svjetskom i Europskom prvenstvu, gdje se naročito ističe srebrna medalja sa Svjetskog prvenstva 1996. na Tajvanu.

-Krenuo sam kao mali osnovnoškolac, da bi Hrvatskoj 1996. donio prvu mušku svjetsku medalju u samostrelu- prisjetio se gospodin Željko, koji bez obzira na dobivenu nagradu ne misli reći zbogom streljaštvu.

-A ne, neću prekinuti sa streljaštvom dok god budem mogao raditi. Djeca me trebaju i bit ću s njima, a uz njih se i osjećam mlađim-uz smiješak će naš sugovornik, koji je između ostaloga dobitnik zlatne plakete Svjetske samostrelske organizacije.

Također, u svom je gradu dvanaest puta proglašen sportašem godine i tri puta trenerom godine, tako da je premijerna Nagrada za životno djelo s pravom dodijeljena Željku Duhu koji je do sada obučio više od trideset generacija uspješnih strijelaca, koje danas predvodi mlada Iva Popović Gecan, koja već osvaja medalje na najvećim svjetskim smotrama.

Ivanić-Grad
Naši ljudi našeg kraja
Sport