Zbog svađe pregazio muškarca na pješačkom prijelazu, a potom izazvao i prometnu nesreću

U tijeku je kriminalističko istraživanje

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o slučaju dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, koji se u kasnim noćnim satima dogodio u Zagrebu.

Oko 00:30 sati, nepoznati se počinitelj dovezao osobnim automobilom do križanja ulica Tome Mikloušića i Nova Ves, u blizinu 36-godišnjaka s kojim se ranije verbalno sukobio, a koji je u tom trenutku prelazio kolnik. Tada je naglo ubrzao, vozilom podigao 36-godišnjaka na poklopac motora i tako sljedećih nekoliko metara nastavio vožnju, nakon čega je oštećeni pao na tlo. Unesrećenom je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Naknadno, na stazi Zmajevac nedaleko tamošnje zdravstvene ustanove, pronađeno je vozilo koje se dovodi u vezu s navedenim događajem. Tamo je vozač navedenog automobila, 35-godišnji muškarac, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Muškarac je podvrgnut alkotestiranju te mu je utvrđena koncentracija od 1,81 promil alkohola u krvi, zbog čega je smješten u posebnu jedinicu do otrježnjenja.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.