Zbog navodnog duga oteli 22-godišnjaka i prijetili mu smrću

Incident se dogodio na području Sesveta, gdje su se dvojica mladića od 20 i 24 godine ponajprije verbalno, a potom i fizički sukobili s 22-godišnjakom, jedan od njih ispalio mu je hitac preko glave oštećenog te naredio da uđe u prtljažnik njihovog automobila

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad dvojicom mladića u dobi od 20 i 24 godine koje se tereti za otmicu na štetu 22-godišnjaka.

Dvojac se u utorak u večernjim satima po prethodnom dogovoru našao s oštećenim na području Sesveta. Zbog navodnog duga, ponajprije su se verbalno sukobili, a potom su i fizički nasrnuli na 22-godišnjaka, kada je jedan od osumnjičenih, uz prijetnju da će ga ubiti, ispalio hitac iz vatrenog oružja, a čije je zrno, nasreću, prošlo iznad glave oštećenog.

Nastavno su mladiću naredili da uđe u prtljažni prostor njihovog osobnog automobila, što je ovaj, iz straha za vlastiti život učinio, a potom su se vozilom udaljili u nepoznatom smjeru. S obzirom na to da 22-godišnjak nije imao novac kod sebe, zapovjedili su mu da telefonira rodbinu i od njih zatraži da mu posude nekoliko desetaka tisuća kuna, a tek uz obećanje da će dobiti traženi iznos, oštećenog su pustili.

Oštećeni je prilikom ovog incidenta pretrpio lakše tjelesne ozljede, dok su otmičari, zahvaljujući brzoj reakciji policije, privedeni nekoliko sati kasnije.