Započinju pripreme za Svjetsko rukometno prvenstvo, evo na koga Horvat računa

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije objavio je popis od 21 igrača
rukometna reprezentacija hrvatske hrvoje horvat Jozo Čabraja/kolektiff

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je popis od 21 igrača za prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se od 12. do 29. siječnja održati u Poljskoj i Švedskoj.

Okupljanje je predviđeno u Zagrebu 27. prosinca, a zatim će reprezentacija otputovati u Poreč gdje će obaviti prvi dio kratkih priprema i odigrati dva prijateljska susreta s Italijom. Prvi je na rasporedu 29. prosinca u Puli, a drugi dan kasnije zatvorenog tipa u Poreču.

Nakon toga igrači će dobiti dva slobodna dana uoči završnih priprema koje će početi 1. siječnja.

– Kao i uvijek uoči velikih natjecanja, tako ni sada nemamo previše vremena na raspolaganju. Veliki dio igrača praktički je do posljednjeg dana zauzet klupskim obvezama. I nažalost, neće imati ni dana predaha. Stoga ćemo morati biti jako oprezni da ne dođe do zamora i ozljeda. Dio igrača je nažalost još uvijek ozlijeđen ili u fazi rehabilitacije. Jasno je da ćemo pratiti njihovo stanje i budu li zdravi mogu biti pozvani naknadno u svakom trenutku, rekao je Horvat.

Na Horvatovom popisu igrača su vratari Dominik Kuzmanović, Dino Slavić i Mate Šunjić; krila Marin Jelinić, Lovro Mihić, Ivan Čupić, Filip Glavaš i Paolo Kraljević; kružni napadači Željko Musa, Marin Šipić, Nikola Grahovac i Leon Šušnja; te vanjski igrači Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Tin Lučin, Zvonimir Srna, Josip Šarac, Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica i Luka Šebetić.

Hrvatska
Izbor urednika
Sport