Zaklada Ana Rukavina u akciji za Josipu

Zaklada Ana Rukavina 5. travnja od 10 do 12 sati u Velikoj galeriji FER-a organizira akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Priču o 25-godišnjoj Josipi, kojoj je u siječnju 2021. dijagnosticirana akutna limfocitna leukemija i kojoj je potreban donor koštane srži donijeli smo vam neki dan. Val dobrote sada ide dalje te se u akciju uključila i Zaklada Ana Rukavina koja 5. travnja od 10 do 12 sati u Velikoj galeriji FER-a organizira akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

-Možda baš ti možeš biti heroj koji može pomoći oboljelim osobama!- ističu u Zakladi.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

-Sada mi je hitno potrebna donacija koštane srži jer to je jedini način za život. Nažalost, moja braća i sestre nisu mi prikladni donor, ali možda Vi jeste. Stoga Vas od srca molim da mi pomognete živjeti dalje. Moj najveći dar bio bi da mogu pratiti svoga sina dok odrasta- poručuje Josipa.