Josipa hitno treba novu koštanu srž! Možda baš vi možete pomoći!

Josipina obitelj zahvaljuje svima koji će se nesebično odazvati ovom vapaju za pomoć

25-godišnjoj Josipi Pavković u siječnju 2021. dijagnosticirana je akutna limfocitna leukemija. Josipa je prošla mnoge kemoterapije te je neko vrijeme bila u remisiji. Međutim, bolest se vratila i trenutno joj je potrebna nova koštana srž. Sestra i braća joj nažalost nisu odgovarajući donori pa Josipa treba vašu pomoć.

Josipa živi u Offenburgu u Njemačkoj sa suprugom i sinom. Ondje se također organizira akcija u za prikupljanje uzoraka sline kako bi se pronašao potencijalni donor koštane srži budući da ga još nisu pronašli u postojećem registru.

Josipina obitelj poziva vas da izdvojite svoje vrijeme i upišete se u hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja (vadi se jedna epruveta krvi koja ide dalje na HLA tipizaciju) i time povećate šansu Josipi i drugim oboljelima da pronađu odgovarajuću koštanu srž. Potencijalni darivatelji moraju biti u dobi od 18 do 40 god. Također moraju zadovoljavati određene medicinske kriterije navedene na stranici kbc-zagreb.hr. Na stranici su navedeni svi transfuzijski centri u Hrvatskoj.

U Zagrebu se možete upisati:
– KBC Zagreb (Rebro): od 8 do 14h radnim danom (možete mi se javiti za više info ili pogledati na stranici od KBCa)
– Petrova 3: od 7:30 do 19 h radnim danom i subotom od 7:30 do 15h.