Sigurnost prije svega

Zagrebačka županija među najsigurnijim regijama svijeta

Gospodarsko-socijalnom vijeću Zagrebačke županije predstavljeno je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Zagrebačke županije u 2023. godini
20240612_120823_resized.jpg__648x432_q85_subsampling-2

U prostorijama Zagrebačke županije održana je 4. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije. Članovima GSV-a predstavljeno je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Zagrebačke županije u 2023. godini.

Voditelj Službe prevencije u Policijskoj upravi zagrebačkoj Davor Tor istaknuo je kako je Zagrebačka županija prema statističkim pokazateljima ne samo najsigurnija regija u Hrvatskoj već i u svijetu. Tor je naglasio važnost suradnje policije s jedinicama lokalne i regionalne samouprave u interesu stanovnika Zagrebačke županije.

S njim se složio i zamjenik župana Ervin Kolarec koji je rekao:

– Ovi pokazatelji su hvalevrijedni i moraju nam biti poticaj da ih suradnjom zadržimo i unaprijedimo jer sigurnost naših stanovnika mora biti i bit će prioritet.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković održao je prezentaciju o stanju poljoprivrede u Zagrebačkoj županiji. Istaknuo je kako Zagrebačka županija ima najveći broj OPG-ova u Hrvatskoj te da je Županija u ovoj godini osigurala 11 % više sredstava za razvoj poljoprivrede i ruralnog prostora.

Na sjednici su izabrani dopredsjednici GSV-a i to Sandra Vandekar ispred Matice hrvatskih sindikata te zamjenik župana Damir Tomljenović, a na idućoj sjednici će se birati predsjednik GSV-a.

Aktualno
Izbor urednika
Zagrebačka županija