Dan zagrebačkih maturanata

Za zagrebačke maturante i ove godine organizirana norijada na Bundeku

U bogatom glazbenom programu sudjelovat će Bore Balboa, Peki, Baks, Hrvoje Turcin TURKDJ, DJ Filip Jurković, Band Kings, Jakša Jordes, DJ Zordan, DJ Vermont i DJ Go Cut
Zagreb: Maturanti u koloni kroz grad odlaze prema Bundeku Sanjin Strukić/PIXSELL

Grad Zagreb i ove godine organizira proslavu u povodu obilježavanja završetka nastave srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda zagrebačkih srednjih škola – Dan zagrebačkih maturanata – u petak, 24. svibnja.

Maturante se poziva da se, kao i prethodnih godina, okupe na središnjem mjestu proslave u parku Bundek gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program. Voditelj programa bit će animator Marko Petar Orešković, a u bogatom glazbenom programu sudjelovat će Bore Balboa, Peki, Baks, Hrvoje Turcin TURKDJ, DJ Filip Jurković, Band Kings, Jakša Jordes, DJ Zordan, DJ Vermont i DJ Go Cut. Program započinje u 13 sati, a završit će u 20 sati.

Za onaj dio maturanata koji će se okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića bit će organizirana povorka do parka Bundek u pratnji nadležnih službi. Povorka s Trga bana Josipa Jelačića prema parku Bundek krenut će u 12 sati. Trasa dolaska na Bundek s Trga bana Jelačića je Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek. Povorku će pratiti ekipa hitne pomoći, prometna policija i zaštitari.

U parku Bundek, s ciljem sigurnog i primjerenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, tijekom održavanja programa dežurat će zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih svojim domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Događanja
Grad Zagreb
Izbor urednika