Tri najbolje ocijenjena vina

Vina Puhelek Purek šampion Zagrebačke županije: Ove godine su nam se posložile karte

Obitelj Puhelek Purek nazivaju kraljevima Sauvignona i Kraljevine zelinskog kraja
DSC_1885

U Svetom Ivanu Zelini održana 56. Izložba vina kontinentalne Hrvatske. Na ovogodišnju izložbu pristigla su 273 uzorka vina. Ukupno je dodijeljeno 5 veliki zlatnih diploma, 88 zlatnih diploma, 111 srebrenih diploma, 49 brončanih diploma, 6 priznanja, dok je 6 uzoraka odbačeno.

Izvori života Zelenik – Ilok i njihov traminac izborne berbe prosušenih bobica šampion je ovogodišnje 56. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske, dok je najbolje ocijenjeno vino Zagrebačke županije Sauvignon, berba 2023., Vinarije Puhelek Purek.

-Mi smo uvijek tu pri vrhu. Po Sauvignonu smo poznati, a veseli nas što je Kraljevina također dobila visoke ocjene kao autohtona sorta i najbolje je ocijenjeno vino- rekao nam je Stjepan Puhelek.

Obitelj Puhelek Purek nazivaju kraljevima sauvignona i kraljevine zelinskog kraja. Neslužbeni kraljevi službeno su okrunjeni zlatnom Decanterovom medaljom 2022., što je bila potvrda njihova višegodišnjeg rada.

-Dobili smo Nagradu Ljerke Habuzin za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte Kraljevine. Osim, toga ovaj naš Sauvignon koji niže i svjetska zlata, proglašen je šampionom Zagrebačke županije. Osim toga, naš Rose je proglašen najboljim u kategoriji crnih i rose vina. Ove godine su nam se karte malo posložile, tako da smo šampioni s tri različita vina- rekla nam je Ivana Puhelek, otkrivši kako je otac i dalje glavni u vinogradu, dok ona vodi brigu o proizvodnji.

-Otac je i dalje tata-mata i gazda u vinogradu. Vinograd je njegov posao i mislim da je to i najbitniji dio, jer svaka priča vina započinje u vinogradu. Godina je bila izazovna i teška, no mi smo uspjeli zahvaljujući njegovom znanju doprijeti do zdrave sirovine- govori nam Ivana i poručuje kako se ova šampionska vina mogu kušati i kupiti kod njih na dobro znanoj adresi na Gornjem Psarjevu u njihovoj vinariji.

Događanja
Naši ljudi našeg kraja
Sveti Ivan Zelina