Vikend u Lonjici u znaku operete i opere „Pod zvjezdanim nebom“

Festival organizira Udruga za promicanje kulture „DUD“
p6

Nesvakidanji festival klasične glazbe, naziva “Pod vedrim nebom“, u svojoj Lonjici ovoga vikenda prvi put organizira Udruga za promicanje kulture „DUD“. Festival će se održati od 9. do 11. rujna na otvorenom iza kapelice u Lonjici, a svaki koncert započet će u 19,30 sati.

-Na ovom autentičnom festivalu, posjetitelji će kroz tri večeri moći uživati u operetnoj, sakralnoj i opernoj glazbi uz nastupe brojnih poznatih umjetnika. Raznolikost i bogatstvo klasične glazbe odjekivat će našim mjestom kroz tri večeri te će lokalnoj publici, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima, pružiti dosad neviđeno iskustvo – kaže nam poznati mladi sopranist Marko Antolković (inače, Lonjičak).

Tako će na operetnoj večeri u petak nastupiti solisti Irma Dragičević, Tena Lončarević i Marijo Filipović uz gudačkog kvartet. Sakralnu večer u subotu priređuju lokalni zbor mladih IHTHIS, uz poznate izvođače sakralne glazbe kao što su Tamara Perc i Karlo Luka Kvesić, a u nedjelju na opernoj večeri nastupit će solistice Gabriela Hrženjak, Dina Jularić Ivančić, solist Marko Antolković, te zbor Euterpa. Osim pjevača i svirača, na festivalu će nastupiti i famozne plesačice Plesnog kluba „Lana“, te članovi HKUD-a Petar Zrinski koji će izvesti svima dobro poznatu završnicu iz opere „Ero s onoga svijeta“.

-Očekujemo Vas na prvom festivalu „Pod zvjezdanim nebom“ u našem malom mjestu i pozivamo Vas da za sebe i svoje najmilije odaberete barem jednu večer kada ćete nas posjetiti i doživjeti nezaboravno iskustvo klasične glazbe – poručuje Antolković.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija