Vijećnik Tomljenović gradonačelniku Kralju: Gradi li se vrtić točno prema projektu ili je bilo kakvih izmjena u toku gradnje

Zgrada vrtića je veća za 66 centimetara, a tolerancija je 30 centimetara

Za sljedeći utorak, predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Hrvoje Herček sazvao je novu sjednicu Gradskog vijeća. Prošla održana početkom mjeseca donijela je obrat na vrbovečkoj političkoj sceni jer gradonačelnik Denis Kralj više nema većinu u predstavničkom tijelu, u kojem sada prevladava većina okupljena oko HDZ-a i partnera, koji su na prošloj sjednici “natjerali” gradonačelnika na razgovor, što minulih mjeseci nije bio slučaj, jer gradonačelnik je radio po svome.

Upravo zbog toga nadolazeća sjednica bit će itekako zanimljiva, jer osim što će se raspravljati o polugodišnjem izvršenju proračuna, na dnevnom se redu nalazi i izvješće o radu gradonačelnika za prvih pola godine te izvješće o radu Komunalca za 2019. godine. Po već ustaljenoj praksi sjednici će prethoditi “aktualac” sa zanimljivim i nepredvidljivim pitanjima po gradonačelnika od njegovih neistomišljenika.

Jedno takvo na prošloj mu je sjednici postavio vijećnik HDZ-a Damir Tomljenović.

-Nekoliko puta već smo upozoravali vezano uz dječji vrtić u Vrbovcu. Ono što je moje pitanje , a upravo ga postavljam na aktualnom satu kako bi čuo odgovor gradonačelnika jer će biti zabilježen. To je bitno za vrtić i sredstva gradskog proračuna. Moje pitanje je “da li se vrtić gradi točno prema projektu koji je prijavljen na mjeru 7.4.1. ili je bilo kakvih izmjena u toku gradnje?”. Mislim da je pitanje vrlo jasno- uputio je vijećnik Tomljenović pitanje gradonačelniku koji mu je odgovorio kako je s projektom vrtića sve što je moglo krivo poći i pošlo.

-Kao što ste već čuli zgrada vrtića je za 66 centimetara prevelika. Zgrada vrtića je prevelika, a to smo saznali prije tri tjedna. Morat ćemo ići na izmjenu građevinske dozvole, što nije problem. Raspitali smo se u uredu za graditeljstvo koji su uvjeti. To će ići po trošku izvođača. Bez obzira na sve, radovi će se stići napraviti u roku, to ne bi trebalo utjecati- kazao je gradonačelnik.