Rasterećenje kućnog budžeta

VIJEĆE DONIJELO POVIJESNU ODLUKU: Vrtići u Velikoj Gorici od 1. rujna besplatni

Dječji vrtići u Velikoj Gorici za redoviti program bit će potpuno besplatni od 1. rujna, odlučilo je utorak velikogoričko Gradsko vijeće
DSC_4442

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice jednoglasno je donijelo Odluku po kojoj će od 1. rujna Grad Velika Gorica pokriti puni trošak predškolskog odgoja djece u vrtićima u redovitom 10-satnom programu, dok će dodatni programi roditelje koštati 27-34 eura, kazala je objašnjavajući Odluku pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić.

-Godinama se sustavno radilo na povećanju vrtićkih kapaciteta. U prethodne tri godine mandata gradonačelnika Krešimira Ačkara dobili smo 500 novih vrtićkih mjesta. U novoj pedagoškoj godini dobit ćemo još 200 novih vrtićkih mjesta u tri dječja vrtića. U VG Goričanki će biti otvoreno šest novih skupina, u Gradićima će se otvoriti tri, a u Dubrancu jedna vrtićka skupina- kazala je pročelnica Krunić Lukinić najavivši i gradnju dva nova vrtića u Kolarevoj ulici te u Kurilovcu.

-Ovom odlukom kvaliteta dječjih vrtića neće pasti, već će Grad uz sadašnjih 80 posto sufinanciranja, preuzima i onih 20 posto što su plaćali roditelji. Drugim riječima, Grad će po djetetu izdvajati 344 eura- pojasnila je resorna pročelnica istaknuvši kako je Grad Velika Gorica do sada za predškolski odgoj izdvajao 13,7 milijuna eura.

Svi vijećnici ovu su odluku pozdravili, kazavši kako je to i najzanimljivija točka današnje sjednice Gradskog vijeća.

-Ovo je dobra i velika pobjeda. Konačno se i to dogodilo- poručio je vijećnik DP-a Zvonimir Lovrić, dok je Vedran Zobecu ime HDZ-a konstatirao kako je ovo povijesna odluka, koju je u ime vijećnika Mosta podržao Damir Slojšek.

-Ovo je hvalevrijedno i održava zdravu budućnost našeg grada i smatram da smo Grad koji si to može priuštiti- poručio je Jura Odrčić.

Aktualno
Politika
Velika Gorica