Vatrogasnim postrojbama predano još 15 pick-up vozila

Svečana primopredaja održana je u Državnoj vatrogasnoj školi Hrvatske vatrogasne zajednice

Luka Stanzl/PIXSELL

U Državnoj vatrogasnoj školi Hrvatske vatrogasne zajednice u Zagrebu održana je svečana primopredaja vatrogasnih vozila.

Na svečanosti je uručeno ukupno 15 pick-up vatrogasnih vozila marke Ford, nabavljenih temeljem Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu zaključenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice te Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica za 2019. godinu.

Vozila su dobili Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, Vatrogasna zajednica Zadarske županije, Vatrogasna zajednica grada Ozlja, Vatrogasna zajednica općine Gradec, dobrovoljna vatrogasna društva Petričko Selo, Karlovac, Vrata, Prezid, Lukovdol, Bakar, Jakšić i Sv. Jure Kistanje.

Svečanosti su prisustvovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić te predstavnici vatrogasnih postrojbi koje su dobile vozila. Tucaković je pritom napomenuo da je ovo posljednja isporuka vozila nabavljenih temeljem ugovora s Ministarstvom poljoprivrede, a iz sredstava općekorisnih funkcija šuma. Isto tako je naglasio da je ulaganje u vatrogastvo bitno te da vatrogasci svojim požrtvovnim radom ovakva ulaganja višestruko vraćaju građanima.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Mršić dodao je da se i nadalje nastavlja s  nabavom vatrogasne opreme. Dodao je da se kontinuirano radi u protupožarnoj preventivi, gdje su Hrvatske šume napravile preko 5000 km šumskih prosjeka te zaželio vatrogascima uspjeh u radu te da imaju što manje posla u gašenju požara.