Vatrogasna društva se opraštaju od stradalog vatrogasca

Sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva odat će u 19 sati upaljenim sirenama i minutom šutnje počast stradalom kolegi
Zagrebački vatrogasci odali počast poginulom kolegiLovro Domitrovic/PIXSELL

Lokaliziran je požar na području Ljubača, iznad Zatona u čijem je gašenju u nedjelju stradao dubrovački vatrogasac Goran Komlenac, kojem će sve vatrogasne postrojbe u utorak odati počast upaljenim sirenama i minutom šutnje, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 hektara, a tijekom ponedjeljka vatrogasci su sanirali rubove požarišta te se obavljalo daljnje dežurstvo tijekom noći. U tome je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Putnikovići.

Sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva odat će u 19 sati upaljenim sirenama i minutom šutnje počast stradalom kolegi, izvijestila je vatrogasna zajednica.

Komemoracija za Gorana Komlenca, pripadnika JVP-a Dubrovački vatrogasci koji je tragično stradao gaseći taj požar bit će održana danas u 17 sati u vatrogasnom domu Orašac, a u 19 sati je pogreb na mjesnom groblju Orašac.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak Danom žalosti u Dubrovniku.

Hrvatska
Izbor urednika