Povijesni događaj za regiju

U Klinici za dječje bolesti u rad pušten novi MR uređaj

U Klinici za dječje bolesti obavlja se 80 posto MR pretraga djece u općoj anesteziji i više od 50 posto MP pretraga bez anestezije
Zagreb: Plenković sudjelovao na svečanosti puštanja u rad novog MR uređaja u Klinici za dječje bolesti Zagreb Sanjin Strukić/PIXSELL

U zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti danas je u rad pušten uređaj za magnetsku rezonancu, čija je vrijednost 1,93 milijuna eura.

Klinika sada raspolaže s dva MR uređaja, a ondje se obavlja 80 posto MR pretraga djece u općoj anesteziji i više od 50 posto MP pretraga bez anestezije, što ovo čini, prema riječima ravnatelja bolnice Gorana Roića, povijesnim događajem za cijelu regiju.

– Novi uređaj omogućit će svakom malom pacijentu u Hrvatskoj da u primjerenom roku obavi tu visokosofisticiranu pretragu, rekao je Roić.

Svečanosti su nazočili premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš, nizozemska veleposlanica u Hrvatskoj Charlotte van Baak, zaposlenici Klinike za dječje bolesti i djelatnici Ministarstva zdravstva koji su potom obišli objekt Turina na kojem traje konstrukcijska obnova vrijedna 3,3 milijuna eura. Konačan završetak radova na objektu u kojem se nalazi laboratorijska dijagnostika i velik dio specijalističke djelatnosti, očekuje se u svibnju.

– Potrošili smo 8,2 milijuna eura u ukupnu sanaciju preko EU fondova i sanirali smo većinu bolničkih djelatnosti, izvijestio je Roić.

Ministar Beroš naglasio je da je ova vlada osigurala više od 650 milijuna eura za poslijepotresnu obnovu zagrebačke zdravstvene infrastrukture, što se u povijesti nije dogodilo, dok je premijer Plenković nadodao kako će zagrebački zdravstveni sustav time dobiti novu dimenziju.

Događanja
Grad Zagreb
Izbor urednika