Povodom Dana branitelja Grada Zagreba i Dana državnosti

Trpimir Goluža: Zagreb treba dobiti Muzej Domovinskog rata

Branitelji trebaju biti cijenjeni u metropoli
Trpimir Goluža

Trpimir Goluža, nezavisni zastupnik u Klubu Mosta u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, povodom Dana branitelja Grada Zagreba i Dana državnosti iznio je svoju ideju i stav da Zagreb treba osnovati Muzej Domovinskog rata. Kao što slične muzeje imaju gradovi poput Splita, Dubrovnika i Karlovca, tako se i u metropoli svih Hrvata koja je dala desetine tisuća branitelja, treba pronaći mjesto za ovakvu ustanovu.

-Glavni grad Hrvatske treba imati muzej u kojem će se čuvati uspomena na one koji su dali život i zdravlje za domovinu, gdje će učenici moći saznati sve o velikosrpskoj agresiji devedesetih i gdje će branitelji imati mjesto za sebe, bilo za sudjelovanje u edukaciji novih generacija, bilo za sudjelovanje u umjetničkim formama koje im mogu pomoći izraziti svoja sjećanja na ratna zbivanja. Dosta je bilo isključivosti zagrebačke ljevice po pitanju toga što je umjetnost i tko je može stvarati- izjavio je Goluža.

Goluža navodi da sama lokacija muzeja može biti u prostoru poput revitaliziranog kompleksa Gredelja, za koji Grad još nije objavio finalni plan, a najavljeno je skoro rušenje postojećih zgrada.

-Ovakav konkretan potez, kao početak jednog aktivnijeg odnosa Grada s braniteljima, bio bi najbolja čestitka zagrebačkim braniteljima za njihov dan. Oni u metropoli trebaju postati cjenjeniji u svakom pogledu, za to ću se posebno zalagati- naglasio je Goluža.

Grad Zagreb
Politika