Međimurje plin preuzima opskrbu plinom

Tomašević se ne miri s odlukom HERE: Osporavat ćemo odluku

Tomašević upozorava da Međimurje plin za to nema kapacitete nego će tek sada ići zapošljavati i otvarati poslovnicu, što moraju učiniti do 1. listopada
Zagreb: Tomislav Tomašević održao konferenciju o Gradskoj plinari koja je izgubila opskrbu Zagrepčana Luka Batelic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je da će gradska vlast osporavati natječaj HERE na kojemu je Gradska plinara Zagreb – Opskrba izgubila na natječaju za distribuciju plina u Zagrebu, prenosi Tportal.

-Čekali smo službenu odluku, analizirat ćemo koje su nam pravne mogućnosti, ali ćemo to naravno ići osporavati. Ponavljam, takav natječaj za tržište plina ne postoji nigdje u EU. Volio bih znati gdje postoje takvi natječaji- rekao je gradonačelnik.

HERA je regulator tržišta, oni određuju uvjete natječaja, dodao je napomenuvši da su ga mijenjali u mjesec dana od prvog do drugog natječaja. Na natječaju je pobijedila tvrtka Međimurje plin, a Tomašević upozorava da ona za to nema kapacitete nego će tek sada ići zapošljavati i otvarati poslovnicu, što moraju učiniti do 1. listopada.

-Oni će sad napustiti svoje građane, oni ne smiju više svoje građane opskrbljivati plinom da bi preuzeli Zagreb. Zamislite da GPZO sad ostavi Zagrepčane i ode u Slavoniju na tržištu. Koja je to logika za javno poduzeće, koji je motiv, zašto- upitao je Tomašević.

Za mogućnosti da GPZO i dalje nastavi opskrbljivati dio građana plinom po tržišnim uvjetima, Tomašević je odgovorio da je to “uvijek opcija”. Direktor tvrtke će, dodao je, predložiti daljnje korake za opstojnost tvrtke i daljnje poslovanje.

Aktualno
Grad Zagreb
Izbor urednika