Tomašević: Nikome neću dozvoliti da me ucjenjuje

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako je o odluci zagrebačkog SDP-a da s platformom Možemo! raskine koalicijski sporazum doznao iz medija

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako je o odluci zagrebačkog SDP-a da s platformom Možemo! raskine koalicijski sporazum doznao iz medija te poručio da neće dozvoliti da ga itko ucjenjuje.

-Tek jučer me je predsjednik SDP-a Gotovac nazvao da me obavijesti o razlozima jednostranog raskida, što nije korektno i partnerstvu- rekao je Tomašević medijima u Gradskoj skupštini dodavši da su SDP-ove teze o raskidu “nemaju veze s vezom”.

Na pitanja o tome želi li dalje razgovarati s SDP-om, iako su raskinuli koaliciju, Tomašević je poručio da ne želi biti uvučen u unutarstranački sukob.

-Neću dozvoliti da me itko ucjenjuje i da me itko koristi za unutarstranačke obračune- rekao je dodavši da je u međuvremenu razgovarao i s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom.

Kaže da nakon svega što se dogodilo u zadnja dva dana, zapravo “ne zna što gradski SDP želi jer se to mijenja iz dana u dan”.

-Meni je bitno da se ova sjednica završi kako bi se mogli dalje razgovarati o odnosima s gradskim SDP-om- rekao je Tomašević, a na pitanje ima li podršku nekih zastupnika iz kluba SDP-a, poručio je kako će se to vidjeti na glasanju o svakoj točki dnevnog reda.

-Vjerujem da su sve točke koje smo predložili u interesu građana Zagreba i od zastupnika očekujem da glasuju po savjesti, ako smatraju da su te točke u interesu grada Zagreba- poručio je Tomašević.

Odgovorio je i na optužbe SDP-a o lošoj komunikaciji između koalicijskih partnera, istaknuvši da su s SDP-om u prvih šest mjeseci održavali redovite, višesatne sastanke, nakon čega je “stvar stala”.

-Javno smo rekli da smo spremni razgovarati s SDP-om o reviziji sporazuma. Do tih razgovora nikada nije došlo jer ih gradski SDP nije inicirao- istaknuo je Tomašević.

Poručio je i da je po pravilima Skupštine, nemoguće tijekom trajanja jedne sjednice, tražiti smjenu predsjednika Gradske skupštine, dodavši da od zastupnika očekuje barem elementarno poznavanje poslovnika.

Poručio je i kako SDP mijenja teze kada govori o zaduženju Zagrebačkog holdinga od 240 milijuna kuna, zapitavši se kako je to mogao biti razlog raskida koalicijskog sporazuma, kada je isti prijedlog prošao na odboru Gradske skupštine čija je predsjednica članica SDP-ovog kluba Dina Vasić.

-To što se plasira kao teza da je problem u tome, ništa od toga ne drži vodu- zaključio je Tomašević.