Tomašević komentirao stanje u plinari: Očuvali smo stabilnost za vrijeme zime, ali više tako ne ide

Traži se najmanje loše rješenje
tomislav tomašević Marin Tironi/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na stanje u Gradskoj plinari Opskrba, koja je u gubitku od više stotina milijuna kuna, i poručio da se nakon očuvane stabilnosti za vrijeme zimske sezone grijanja traži najmanje loše rješenje jer više tako ne ide.

– Trudili smo se i uspjeli da u vrlo teškoj situaciji s likvidnošću nikome nije obustavljena isporuka plina, u tom slučaju uspjela se očuvati stabilnost energetskog sustava. Međutim, to tako više ne ide pa tražimo druga rješenja, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u pauzi sjednice Gradske skupštine.

Poručio je da će se konkretno rješenje predstaviti nakon dubinske analize i vrednovanja udjela, što će biti završeno kroz nekoliko mjeseci. Pritom nije htio komentirati mogući stečaj niti potencijalnu prodaju Opskrbe i Gradske plinare Zagreb Distribucije HEP-u.

Tomašević je najavio da će podržati MOST-ov prijedlog da podnese izvješće o radu Povjerenstva za davanje u zakup površina javne namjene, istaknuvši da je to u interesu gradske vlasti jer je oko toga puno netočnih informacija.

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine je novo kratkoročno zaduženje Grada Zagreba od 50 milijuna eura na rok 12 mjeseci kod Europske banke za obnovu i razvoj. Sredstva će se koristiti za osiguranje likvidnosti Holdinga i ZET-a. Upitan hoće li Holding imati dovoljna sredstva za isplatu otpremnina nakon utvrđivanja viška radnika, odgovorio je da hoće.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika