Teletina je crveno meso. Ima svijetlo ružičastu ili ružičastu, sjajnu boju i prepoznatljiv, blago kiselkast miris. Najbolji komadi mesa...
Hrvatska gastronomija, osobito ona daleko od kuhinje i vatre i namirnica, ona kavanska, formumaška i internetska, obiluje glupostima, što...
Lazanje su vrsta su široke, ravne tjestenine i one su možda jedna od najstarijih vrsta tjestenine. U kolokvijalnom govoru one su talijansko...
U gastronomiji začetina ili kuneće meso smatra se jednim od najkvalitetnijih i tijekom povijesti zec je, uglavnom, bio tretiran kao divlja...
Šunka, tvrdo kuhana jaja i mladi luk neizostavne su temeljene sastavnice uskršnjeg doručka. Sve ostalo, razni namazi, suho meso ovo ili ono...
Palačinke svi vole u slatkim, ali s godinama sve više i slanim varijantama. Glede smjese, svatko ima neku svoju tajnu koju ne želi dijeliti...
Faširanci ili polpete popularno je meso koje se u agrameskim domaćinstvima udomaćilo uz variva (čuveni su faširanci s keljom), no kako...
Iza pompozna naziv bifteka Stroganoff, nedvojbeno jedan u nizu značajnijih ruskih priloga svjetskoj gastronomiji, krije se ime Pavela Stroganoffa...
Kao biće, živi stvor, čovjek je svežder, ali i mesožder što znači da se hrani namirnicama biljnog podrijetla, ali i jede meso. I to
Najvažniji hrvatski poslovni vinski događaj, sajam Vinart Grand Tasting ponovo se održava u originalnom terminu, što je zapravo jedan od...
Krumpir je jedna od najzahvalnijih namirnica. Zato ga valja uvijek imati u kući. Dodavanjem sira, vrhnja, prethodnim kuhanjem na pola (neka...
Prema austrijskim izvorima nema nikakve dvojbe da je popularna krofna ili kraftna, a u hrvatskoj inačici pokladica austrijska gastro ikona...
Hrvatska ima više od tri tisuće beskućnika, a 400 tisuća tona hrane baca se godišnje. Kako bi mijenjali Hrvatsku stvarnost na bolje, mladi...
Opće znanje kaže kako je piletina je naziv za meso od domaćih kokoši, a da je u ljudskoj prehrani piletina je najčešća vrsta mesa
I na samu pomisao da je sarmu moguće napraviti, čak štoviše, da će biti ukusna i izvrsna i bez mesa, većina ortodoksnih sarmoljubaca ć...
Vjerojatno ne postoji kutak zemaljske kugle na kojemu se meso ne usitnjava i dodaje, luk, začini te rukama oblikuju mesne okruglice od svih...
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača kojoj još pripadaju prokulica, kupus, koraba, cvjetača, kelj i druge. Smatra se izvornim oblikom...
Svake 2,5 sekunde netko se prijavi na Veganuary, odnosno učini prvi korak prema iskušavanju veganstva u siječnju! Kako bi potaknuli i svoje...
Gastronomska povijest u hrvatskoj interpretaciji, uglavnom, istražuje utjecaje velikih naroda na našu nacionalnu kuhinju koja je nastala pod...
Raffaello je sferni kolačić od kokosa i badema koji je talijanski proizvođač Ferrero izbacio na tržište 1990 godine i odmah postao globalni...
Ovih je dana bilo dosta teških jela na repertoaru – od pečenki svinjskih, janjećih, rolanih, uz (pre)više mlinaca, krumpira i ostalih...