Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite da...
Jeftiniji komadi mesa znaju biti znatno tvrđi i teški za žvakanje, no to ne znači da biste ih trebali izbjegavati u kuhinji. Umjesto toga
Obožavatelji hrane pohvalili su jednostavan recept koji koristi samo dva sastojka, koji je “točno poput kiselog tijesta”. Emily Scott,...
Nema klasičnog britanskog doručka bez hrskave, pržene slanine, ali ni hrvatskog. No, koliko vam se puta dogodilo da prepečete slaninu i ona...
Batat nudi mnoge nutritivne prednosti uz slađi okus i mekšu teksturu te se odlično kombinira sa sirom, kiselim vrhnjem i svježim zelenim...
Jesenski deserti osvajaju posebnom aromom i mirisom, a uz jabuke i šljive najslasniji deserti pripremaju se od krušaka. Za ovaj desert...
Za kiseljenje kupusa po originalnom ruskom receptu potrebne su vam svježe glavice kupusa. Rusi imaju poseban način pripreme kiselog kupusa...
Krumpir je neizostavan sastojak gotovo svake kuhinje. Hranjiv je, zasitan, svestran i popularan i kod odraslih i djece. Postoje brojni...
Pola šalice zobi sadrži: Mangan: 64% vaše preporučene dnevne količine. Bakar: 18% vaše preporučene dnevne količine. Vitamin B1 (tiamin):...
Pečeni odojak i francuska salata uobičajen su dio blagdanskog jelovnika. Ako želite ispeći savršenog odojka, pridržavajte se ovih savjeta...
Iako oba proizvoda sadrže tunu kao osnovni sastojak, način konzerviranja može značajno utjecati na okus, teksturu i nutritivne vrijednosti...
Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka,...
Pitanje koje se provlači svaki dan u svakom kućanstvu glasi: Što ćemo danas za ručak? Ponekad jednostavno nedostaje ideja i više ne znate...
Otvoreni pasterizirani cider od jabuke ili jabukovača u hladnjaku u prosjeku može stajati sedam do deset dana, a nepasterizirani do tri...
Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao. Takav je i ovaj recept za
Tajni sastojak sigurno će vas iznenaditi – smrznuta cvjetača! Nećete je osjetiti, ali vašem će smoothieju dodati još vitamina i dati mu...
U finim i sočnim svinjskim rebarcima ne morate uživati samo u restoranima ili sezonski, u doba roštiljanja. Lako ih možete pripremiti i u...
Tjestenina i kupus odličan su gastronomski par. Sa svježim kupusom i tjesteninom radi se jelo krpice sa zeljem, koje je popularno u...
Austrijski gulaš od krumpira često će se naći na jelovnicima austrijskih restorana, ali i na kućnim jelovnicima diljem nekadašnje...
Sočno meso, bogato nadjeveno aromatičnim sastojcima, pravi je gastronomski užitak koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Uz pravi...
Muškatna tikva iznimno je fleksibilna jesenska namirnica s kojom se mogu raditi različita jela – od juha i variva do slasnih popečaka poput...