Gastro

popcorn-707364_1280
Kao one iz kina

Trik za najukusnije i najhrskavije kokice koje ste ikad probali

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umjesto hrskave. Zato pazite da...

steak-6202600_1280
Pet lakih načina

Kako omekšati žilavi komad mesa?

Jeftiniji komadi mesa znaju biti znatno tvrđi i teški za žvakanje, no to ne znači da biste ih trebali izbjegavati u kuhinji. Umjesto toga

kruh
Svi ga hvale

Jednostavan recept za domaći kruh od samo dva sastojka

Obožavatelji hrane pohvalili su jednostavan recept koji koristi samo dva sastojka, koji je “točno poput kiselog tijesta”. Emily Scott,...

sizzling-2650322_1280
Za prste polizati

Trik za najbolju pečenu slaninu koji ste ikad probali

Nema klasičnog britanskog doručka bez hrskave, pržene slanine, ali ni hrvatskog. No, koliko vam se puta dogodilo da prepečete slaninu i ona...

vegetable-6713944_1280
Gotov za 30 minuta

Najbrži recept za hrskavi batat za koji nije potrebna pećnica

Batat nudi mnoge nutritivne prednosti uz slađi okus i mekšu teksturu te se odlično kombinira sa sirom, kiselim vrhnjem i svježim zelenim...

apple-pie-1071747_1280
Najfiniji jesenski desert

Mirisan i sočan voćni kolač topi se u ustima

Jesenski deserti osvajaju posebnom aromom i mirisom, a uz jabuke i šljive najslasniji deserti pripremaju se od krušaka. Za ovaj desert...

kwasnica-3594527_1280
Moguće je

Kako ukiseliti kupus bez kapi vode?

Za kiseljenje kupusa po originalnom ruskom receptu potrebne su vam svježe glavice kupusa. Rusi imaju poseban način pripreme kiselog kupusa...

potatoes-2976968_1280
Nisu dovoljni samo voda i sol

Ovo je tajna savršenog kuhanog krumpira

Krumpir je neizostavan sastojak gotovo svake kuhinje. Hranjiv je, zasitan, svestran i popularan i kod odraslih i djece. Postoje brojni...

oats-3272113_1280
TRI RAZLOGA

Recept za najzdraviji doručak na svijetu

Pola šalice zobi sadrži: Mangan: 64% vaše preporučene dnevne količine. Bakar: 18% vaše preporučene dnevne količine. Vitamin B1 (tiamin):...

Kapela: Restorani privla?e goste svje�e pe?enim odojkom
NIJE TEŠKO

Savršeno pečeni odojak: Pet savjeta za mekano meso i najhrskaviju koricu

Pečeni odojak i francuska salata uobičajen su dio blagdanskog jelovnika. Ako želite ispeći savršenog odojka, pridržavajte se ovih savjeta...

tuna-439755_1920
U vodi ili ulju?

Koja je konzervirana tuna zdravija za jelo?

Iako oba proizvoda sadrže tunu kao osnovni sastojak, način konzerviranja može značajno utjecati na okus, teksturu i nutritivne vrijednosti...

pexels-bluerhinomedia-2890387
Samo dodajte žlicu ovog sastojka

Kako pirjati luk širenja bez neugodnog mirisa?

Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena. Tijekom dinstanja dominira miris luka,...

dinner-4929395_1920
TALIJANSKO JELO

Sigurno još niste probali pijane kotlete. Donosimo recept

Pitanje koje se provlači svaki dan u svakom kućanstvu glasi: Što ćemo danas za ručak? Ponekad jednostavno nedostaje ideja i više ne znate...

seth-weisfeld-LVE8S1FozK0-unsplash
EVO ODGOVORA

Koliko dugo može trajati jabukovača kad ju otvorite?

Otvoreni pasterizirani cider od jabuke ili jabukovača u hladnjaku u prosjeku može stajati sedam do deset dana, a nepasterizirani do tri...

chicken-1001767_1920
I POČETNICI GA PRIPREME

Najlakši recept za prefinu pečenu piletinu s krumpirom

Umjesto toga stavite sve sastojke na jedan protvan, položite ga u pećnicu i pustite da ona odradi sav posao. Takav je i ovaj recept za

smoothie-865632_1280
ZA 5 MINUTA

Superhranjivi doručak s tajnim sastojkom koji će vas iznenaditi

Tajni sastojak sigurno će vas iznenaditi – smrznuta cvjetača! Nećete je osjetiti, ali vašem će smoothieju dodati još vitamina i dati mu...

spare-ribs-5340942_1920
ZA PRSTE POLIZATI

Danas za ručak pripremite sočna rebarca iz pećnice

U finim i sočnim svinjskim rebarcima ne morate uživati samo u restoranima ili sezonski, u doba roštiljanja. Lako ih možete pripremiti i u...

jean-claude-attipoe–sbE6MDlEuM-unsplash
TJESTENINA S KISELIM ZELJEM

Zimski ručak koji se radi od “ničega”

Tjestenina i kupus odličan su gastronomski par. Sa svježim kupusom i tjesteninom radi se jelo krpice sa zeljem, koje je popularno u...

sausage-1735153_1280
GULAŠ OD KRUMPIRA

Jelo za siromašne koje obožavaju baš svi

Austrijski gulaš od krumpira često će se naći na jelovnicima austrijskih restorana, ali i na kućnim jelovnicima diljem nekadašnje...

chicken-4110212_1920
JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Ovakvo punjeno pile još niste probali. Savršen recept za nedjeljni ručak

Sočno meso, bogato nadjeveno aromatičnim sastojcima, pravi je gastronomski užitak koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.  Uz pravi...

slovakian-cuisine-6822945_1280
BRZO I FINO

Recept za sjajan jesenski ručak koji se spremi začas

Muškatna tikva iznimno je fleksibilna jesenska namirnica s kojom se mogu raditi različita jela – od juha i variva do slasnih popečaka poput...