Umjesto gužve u restoranima i preplaćenih menija, iznenadite voljenu osobu za Valentinovo romantičnom večerom kod kuće. Ove godine,...
Losos u korici od pesta jednostavno je jelo koje će od običnog obroka usred radnog tjedna napraviti pravu svečanost. Ukusan domaći obrok u...
Pomfrit je jedan od omiljenih prilog koji ide uz gotovo sva mesna jela, od burgera do pohanaca, a svi ćemo se složiti da nema
Osim jaja i povrća trebate tek omiljene dodatke za pizzu, neizostavni sir i marinaru – ili bilo koji drugi umak od rajčice. Jaja za
Ovaj snack s lukom dobiva dodatnu dozu proteina zahvaljujući posnom siru, koji je niskokaloričan i bogat proteinima. Idealni su za sve koji...
Pastina juha, često se naziva Minestrina, Pastina in Brodo ili “talijanski penicilin”, ultimativno je jelo za hladne dane, one trenutke...
Dimljeni tofu vrlo je svestrana namirnica bogate dimljene arome zbog čega se izvrsno slaže s gotovo svim drugim namirnicama u...
Mileram torta popularna je slastica poznata po svojoj kremastoj teksturi i bogatom okusu. Ovaj desert kao bazu ima mileram, posebno kiselo...
Ovo jelo, često povezano s obiteljskim okupljanjima i svečanim prigodama, omiljeni je izbor diljem Hrvatske, a posebno je popularno u...
Iako izgledaju impresivno, njihova priprema nije komplicirana, a rezultat je uvijek vrijedan truda. U nastavku donosimo detaljan recept i...
Puretina je bogatija proteinima od piletine. Ima mnogo zdravstvenih dobrobiti jer ima malo masti i dobar je izvor vitamina B i minerala, a...
Pravilno miješanje maslaca i šećera ključno je za postizanje prozračne teksture kolača. Ovaj proces stvara prostor u maslacu za emulziju...
Francuska salata neizostavni je dio blagdanskog stola. Prilikom pripreme potrebno je paziti na nekoliko trikova koji će pomoći da salata ne...
Neki kuhari oslanjaju se na svoje prokušane recepte, iskustvo u kuhinji i intuiciju da bi postigli tu savršenu ravnotežu okusa. Neki čak...
Bakalar na bijelo, poznat i kao bijeli bakalar, tradicionalno je jelo koje zauzima posebno mjesto u božićnoj kuhinji Hrvatske, posebno na...
Kultne napolitanke u vrijeme djetinjstva brojnima su bile omiljena kupovna slastica. Ako ste se i sami zaželjeli domaćih napolitanki,...
Postoji milijun načina na koje možete pripremiti mljeveno meso, a svatko ima svoju tajnu kako da bude što sočnije. Već smo podijelili...
Cijene maslaca u posljednje su vrijeme drastično porasle pa se mnogi obožavatelji ove namirnice pitaju isplati li se napraviti vlastiti...
Zar je netko sumnjao da Talijani nemaju svoju vrstu fritula? E, pa, dosta su slične našima, no u njih se često stavlja još jedan
Osim što su osvježavajuće i ukusne, mandarine su bogate vitaminom C i prirodnim antioksidansima. Sezona mandarina, koja traje od sredine...
U gusto varivo, ili gulaš dodati možete i kuhane krumpire i gozba je zajamčena. Sastojci 1 kg kiselog kupusa 2 kobasice 600 g junetine